Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elárasztják a hamis gyógyszerek Európát

MTI, 2012. március 21. - szerda 15:01
Címkék: gyógyszer, hamisítás, Európa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Európa-szerte csaknem 300 ezer adag hamisított impotencia-elleni és fogyást elősegítő gyógyszert foglalt le a rendőrség, újból ráirányítva a figyelmet a hamisított orvosságok problémájára.


A több hónapja tartó, s az európai rendőri együttműködési szervezet, az Europol által koordinált nemzetközi műveletben a keddi bejelentés szerint hat embert vettek őrizetbe. A BBC értesülése szerint két brit állampolgárt Nagy-Britanniában, két romániait, egy spanyolt és egy hollandot pedig Spanyolországban tartóztattak le a hatóságok.

Tisztségviselők elmondása szerint a gyanúsítottak vélhetően Ázsiából - elsősorban Kínából és Szingapúrból - importálták a hamisítványokat, amelyeket az interneten keresztül értékesítettek Európában.

Csak a nagy-britanniai szállítmány - amely a többi közt hamisított Viagrákat, és elhízás elleni szereket tartalmazott - hozzávetőlegesen 183 ezer dollárt ért.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a fejlett országokban rendelkezésre álló gyógyszereknek feltehetően kevesebb mint egy százaléka hamisított. Világszinten ugyanakkor ez az érték 10 százalék körül mozog, és becslések szerint a fejlődő államokban a medicinák mintegy harmada hamisítvány.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

financia, 2018. szeptember 19.

Helló,

      Keres üzleti kölcsön, személyi kölcsön,
lakáshitel, ...

Telefonok a szervizben

financia, 2018. szeptember 19.

Helló,

      Keres üzleti kölcsön, személyi kölcsön,
lakáshitel, ...

Telefonok a szervizben

JAKUM JAN, 2018. szeptember 18.

You can GET THE NEWLY IMPROVED BLANK ATM CARD that can hack any ATM, ANYWHERE IN THE WORLD.{martinsh...

Nem utal vissza pénzt az Euromobilien Hungary

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés