Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cukorbetegség és a fehér rizs

MTI, 2012. március 19. - hétfő 14:41
Címkék: rizs, cukorbeteg
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása között találtak összefüggést az amerikai Harvard Egyetem kutatói.


"Úgy találtuk, hogy a fehér rizs vélhetően növeli a kettes típusú cukorbetegség kockázatát, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben fogyasztják, ahogyan az ázsiai népesség teszi" - foglalta össze eredményüket Qi Sun, a Harvard közegészségügyi iskolájának munkatársa.

Hozzátette, hogy nehéz egyetlen élelmiszert megnevezni "bűnösként", valójában az étkezés teljes összetétele, mintázata számít.

A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban ismertetett metaelemzéshez négy korábbi tanulmány adatait tekintették át, amelyek Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban készültek. Az eredeti tanulmányokba összesen 350 ezer embert vontak be, akiket 4-22 éven át követtek nyomon. Ez alatt mintegy 13 ezer embernél alakult ki kettes típusú diabétesz.

A Kínában és a Japánban lefolytatott tanulmányokban azok, akik a legtöbb rizst ették, 55 százalékkal nagyobb valószínűséggel lettek cukorbetegek a legkevesebb rizst evőkhöz képest. Az Egyesült Államokban és Ausztráliában készült tanulmányokban ez a különbség 12 százalék volt.

Az ázsiai tanulmányok résztvevői naponta átlagosan 3-4 adag rizst ettek, míg a másik két országban naponta átlagosan 1-2 adagot.

A barna rizs a fehérhez képest jóval több rostot, magnéziumot és vitaminokat tartalmaz, valamint alacsonyabb a glikémiás indexe, amely a cukortartalom egyfajta mérőszáma.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés