Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Várnába is repül a Wizz Air Budapestről

MTI, 2012. március 14. - szerda 15:11
Címkék: repülés, Wizz Air, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közvetlen járatot indít a Wizz Air Budapestről Várnába, bővíti járatainak számát Palma de Mallorcára és június 18-tól Milánó fő repülőterére, Malpensára üzemel Bergamo helyett - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.


Elmondta, még folynak a tárgyalások a Budapest Airporttal azzal kapcsolatban, hogy tervezik az egyes terminál bezárását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Váradi József arra számít, hogy a repülőteret üzemeltető Budapest Airporttal megfelelő árban tudnak megállapodni. A fapados légitársaságoknak ugyanis nincs szükségük például üzleti váróra, így annak költségét sem fizetnék meg - fűzte hozzá.

Az origo.hu szerdán közölte, hogy bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport, mivel a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is. Ugyanakkor az MTI-nek úgy fogalmazott: még nincs végleges döntés.

mti

Váradi Júzsef az MTI érdeklődésére kifejtette: az eddigi foglalások 80 százalék feletti arányt mutatnak, a nyári csúcsidőben pedig várhatóan meghaladja majd a 90 százalékot a kihasználtság. A Wizz Air utasai Budapestről a dél-európai célállomások mintegy 80 százalékát érik el - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A júniusban Debrecenből Londonba induló járatok foglaltsága a várakozásokat meghaladó mértékű - mondta Váradi József - hozzátéve, hogy várhatóan "további bejelentést" tesznek. Ez Debrecenből vélhetően újabb célállomást, vagy a londoni járatok sűrítését jelentheti.

Bergamo helyett azért választották az átszálló utasoknak kedvezőbb Malpensa repülőteret Milánóban, mert az Alitalia megszüntette ottani bázisát, így kedvezőbb költséggel üzemelhet a Wizz Air ezen a repülőtéren, amelyen 42 légitársaság biztosíthat átszállási lehetőséget, akár a tengerentúlra is.

A várnai járatnyitást és a Palma de Mallorca-i járatsűrítést az igények indokolják - magyarázta Váradi József. Pisába viszont kevesen akarnak repülni, azért a Wizz Air azt a járatát április 15-én megszünteti.

A vezérigazgató szerint a Malév februári leállásával kialakult árversenynek stimuláló hatása van. A fapados légitársaságok árai sokakat utazásra ösztönöznek - fűzte hozzá magyarázatként. Ez az árversenyben is meglátszik, ezen a nyáron olcsóbban lehet Budapestről repülni, mint tavaly. A Liszt Ferenc repülőtéren üzemelő légitársaságok point-to-point, azaz két város közötti járatain minden bizonnyal több lesz az utas a tavalyinál, igaz, a kieső átszálló utasokat nem biztos, hogy pótolják. Véleménye szerint 2012 nyarát még a kiélezett erős verseny jellemzi majd, de 2013-ban konszolidáltan működik a budapesti légi piac.

A Wizz Air, magyar társaságként hosszú távra tervez Magyarországon - hangsúlyozta Váradi József. "Mi nem jöttünk-mentünk" - utalt arra a vezérigazgató arra, hogy a Ryanair korábban kivonult Budapestről, majd a Malév leállása után ismét megjelent. A Wizz Air 2011-hez képest hárommal több, hat repülőgéppel lesz jelen a budapesti bázisán, s a magyar piacon a tavalyi 1,4 millió utassal szemben 2,3 millióval számol. A foglalkoztatottak száma közvetlenül és közvetve 1.500 volt tavaly, s ez a szám 2.400-ra növekszik.

A Wizz Air üzleti éve március 31-én záródik. Számokat a társaság továbbra sem közöl - mondta Váradi József -, de annyit elárult, hogy az utasforgalom 15 százalékkal bővült és a bevételek egy év alatt 20 százalékkal növekedtek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Wizz Air tulajdonosai terveznek-e változtatást Oszkó Péter igazgatósági tagságával kapcsolatban, Váradi József azt mondta, a kinevezése szakmai alapon történt és a munkáját is szakmai alapon ítélik meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés