Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változnak a fővárosi szennyvízszállítás szabályai

MTI, 2012. március 13. - kedd 11:51
Címkék: Budapest, szennyvíz, csatorna
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan - közölte a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. kedden az MTI-vel.


Tájékoztatása szerint a szippantott szennyvíz elszállítását fővárosi közszolgáltatóként a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. és annak szerződött partnerei végzik. Az új rendszerben a vízfogyasztás alapján, a vízszámlával együtt kell fizetniük azoknak, akiknek az ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A díj nettó 337,70 forint köbméterenként.

Az első évben, azaz 2012. március 1-jétől 2013. március 1-jéig, átmeneti megoldásként lehetőség van arra, hogy a díjat az átvett folyékony hulladék mennyisége alapján állapítsák meg. Az erre vonatkozó igényt az FTSZV Kft. ügyfélszolgálati irodáin (ezek a FŐTÁV ügyfélszolgálati irodáin belül találhatók) lehet személyesen jelezni, március 19-től április 13-ig. Az ügyfélszolgálati irodák címei megtalálhatóak az FTSZV Kft. honlapján.

Az ügyintézéshez egy hónapnál nem régebbi, az ingatlan tulajdonlását igazoló dokumentumra van szükség; a Fővárosi Csatornázási Művek igazolására, amely azt bizonyítja, hogy az ingatlant nincs lehetőség rákötni a közcsatorna-hálózatra, valamint egy, az FTSZV Kft. által kiállított, a szennyvíz elszállítását igazoló számlára.

2013. március 1-je után már csak az ivóvízfogyasztáson alapuló elszámolásra lesz lehetőség.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés