Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megtévesztés - Pamut helyett műszál

MTI, 2012. március 08. - csütörtök 13:51
Címkék: pamut, műszál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kiválasztott húsz darab, 100 százalékos pamutnak jelzett ruhanemű közül hét teljesen, vagy részben műszálból készült, de ezt a tényt csak laboratóriumban lehet megállapítani - mondta Gippert Bea, a vizsgálatot végző Teszt Plusz Online lap főszerkesztője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 2010-ben 50 csecsemő és kisgyermek ruhát vizsgált, és ezek 94 százaléka más nyersanyagból készült, mint ami a címkén szerepelt - ismertetett egy másik vizsgálatot Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője. Az ugyanakkor vizsgált 20 pamuttermékből 13 nem a jelzett alapanyagból készült.

A pamut termékeket mindenekelőtt az egészségtudatos vásárlók keresik, illetve a szülők vásárolnak ilyen ruhaneműt a gyermekeiknek. Az alapanyag összetétele viszont tapintásra nem állapítható meg, azt vagy mikroszkopikus vizsgálattal, vagy pedig kénsavban történő áztatással lehet tesztelni. A kénsav a pamutot oldja, míg a műszálat nem - mondta Gippert Bea. A lap a mintákat többféle üzlettípusban, nagyáruháztól a piacig választotta, a problémák zöme a piacon és a távol-keleti kereskedőknél jelentkezett - tette hozzá a főszerkesztő.

A nem megfelelő alapanyag összetétel hibás teljesítésnek minősül, és végső soron a vételár is visszakövetelhető - ismertette a jogi hátteret Fülöp Zsuzsanna. A hatóság a kis- és közepes vállalkozókat az első hibás minta után csak figyelmeztetheti, a bírság ismétlődéskor szabható ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza