Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megtévesztés - Pamut helyett műszál

MTI, 2012. március 08. - csütörtök 13:51
Címkék: pamut, műszál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kiválasztott húsz darab, 100 százalékos pamutnak jelzett ruhanemű közül hét teljesen, vagy részben műszálból készült, de ezt a tényt csak laboratóriumban lehet megállapítani - mondta Gippert Bea, a vizsgálatot végző Teszt Plusz Online lap főszerkesztője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 2010-ben 50 csecsemő és kisgyermek ruhát vizsgált, és ezek 94 százaléka más nyersanyagból készült, mint ami a címkén szerepelt - ismertetett egy másik vizsgálatot Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője. Az ugyanakkor vizsgált 20 pamuttermékből 13 nem a jelzett alapanyagból készült.

A pamut termékeket mindenekelőtt az egészségtudatos vásárlók keresik, illetve a szülők vásárolnak ilyen ruhaneműt a gyermekeiknek. Az alapanyag összetétele viszont tapintásra nem állapítható meg, azt vagy mikroszkopikus vizsgálattal, vagy pedig kénsavban történő áztatással lehet tesztelni. A kénsav a pamutot oldja, míg a műszálat nem - mondta Gippert Bea. A lap a mintákat többféle üzlettípusban, nagyáruháztól a piacig választotta, a problémák zöme a piacon és a távol-keleti kereskedőknél jelentkezett - tette hozzá a főszerkesztő.

A nem megfelelő alapanyag összetétel hibás teljesítésnek minősül, és végső soron a vételár is visszakövetelhető - ismertette a jogi hátteret Fülöp Zsuzsanna. A hatóság a kis- és közepes vállalkozókat az első hibás minta után csak figyelmeztetheti, a bírság ismétlődéskor szabható ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés