Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csatornaépítés kezdődik Nyíregyházán

MTI, 2012. március 08. - csütörtök 11:01
Címkék: csatorna, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Indul a több, mint 13 milliárd forint értékű szennyvíz-beruházási program csatornaépítése Nyíregyházán és térségében - jelentette be Kovács Ferenc, a város polgármestere a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a kivitelezési szerződést a munkálatokat végző KE-VÍZ 21 Zrt., a Bonex Építőipari Kft., valamint a Trigon Invest Kft. képviselőivel.


Az Európai Unió által támogatott fejlesztés Nyíregyháza mellett Kálmánháza, Kótaj és Nyírpazony teljes szennyvíz-elvezetését és tisztítását oldja meg - emelte ki a Fidesz-KDNP-s önkormányzati vezető. Hozzátette: a 2008 óta húzódó beruházás csatornaépítési munkálatai tavasszal, május végéig megkezdődnek, s egy év alatt, 2013. május 31-ig be is fejeződnek, míg a főgyűjtő-rendszer rekonstrukciójával 2013. szeptemberére végeznek a kivitelezők.

Kósa Tímea, Nyíregyháza nem közgyűlési tag, úgynevezett külsős alpolgármestere a szerződés-aláírással egy időben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházási program részeként a város 2-es számú szennyvíztisztító telepének, mintegy kétmilliárd forint értékű korszerűsítési munkálatai már 90 százalékos arányban befejeződtek. Ugyancsak szinte kész az egymilliárd forintos költségből épült komposztáló-telep is. A tízmilliárdos hálózatépítés Kálmánháza, Kótaj és Nyírpazony mellett Nyíregyháza bel- és külvárosi-, valamint külterületi részeit érinti, a meglévő csatornák korszerűsítésével, a főgyűjtő vezetékek átépítésével, valamint az átemelők kialakításával. Összesen 22 településrész 215 utcájában 186 kilométer hosszú szennyvíz-hálózat, valamint 98 szennyvíz-átemelő épül.

A főgyűjtő csatornákat 11 kilométer hosszban építik át, illetve régi szennyvíz-átemelőket is bővítenek, míg az úgynevezett vízkormányzást 7 kilométer hosszú új csatorna kialakítása segítik. A szennyvíztisztító telep nyomóvezetékét ugyancsak átépítik, 8 kilométer hosszon. A 2-es számú telep korszerűsítésével Nyíregyházán a tisztító kapacitás napi 10 ezer köbméterrel nő, a keletkezett szennyvíz-iszapot pedig komposztálással ártalmatlanítják.

Kovács Ferenc polgármester arról is szólt, hogy a beruházás megvalósítását az önkormányzat 600 millió forintos önrésszel segíti, míg az érintett lakosság, - társulást létrehozva - több, mint 8000 ingatlan után, összesen csaknem egymilliárd forint hozzájárulást fizetett a korszerű szennyvíz-hálózat kiépítéséhez. A szolgáltatást végző Nyírségvíz Zrt. 2 milliárd forint összegű forrást biztosított a projekthez, míg az Európai Unió - pályázat alapján - közel 10 milliárd forint támogatással járult a megvalósításhoz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza