Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alternatív energiában erősít a debreceni reptér

MTI, 2012. március 08. - csütörtök 10:21
Címkék: energia, repülőtér, Debrecen
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közeljövőben több tízmillió forint értékben valósulhat meg energetikai beruházás a debreceni repülőtéren - mondta Meleghegyi Tamás, az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-nek annak kapcsán, hogy a légikikötő kedden elnyerte az "Energiatudatos Vállalat" védjegyet.


Az ügyvezető elmondta, hogy a közelmúltban készült el a repülőtér energia-felhasználásáról egy vizsgálat, amely éves szinten kétmillió forintos túlszámlázást talált az energiaköltségekben. A jövőben tehát ennyivel kevesebb kiadással kell számolni ezen a téren - tette hozzá.

Meleghegyi Tamás elmondta: a repülőtér csatlakozott egy európai energiatakarékossági programhoz, amellyel az a céljuk, hogy "zöld repülőtérré" váljon a debreceni. A beruházásokra kitérve ismertette: céljuk, hogy minél nagyobb részben tudjanak megújuló energiaforrásokat - nap- és szélenergiát - használni, valamint energiatároló rendszer kiépítését is tervezik.

Mint mondta, a megújuló energia lassan megtérülő beruházás, a fejlesztések 10-15 éven belül válhatnak rentábilissá. A beruházásokat ESCO (Energy Saving Company) cégek valósítanák meg, a repülőtér pedig a megtakarításokból fedezné a költségeket, de ilyen fejlesztésekre EU-s források is igénybe vehetők - jegyezte meg. Kedden a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából rendezték meg az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt, a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében meghirdetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadóját, amelyen a debreceni repülőtér az ország első energiatudatos vállalatai közé került.

Meleghegyi Tamás kitért arra, hogy idén a repülőtér charterforgalma növekedni fog. Megmarad a tavalyi nyolc desztináció, de a járatok sűrűbben fognak közlekedni. Közben folyamatosan tárgyalnak több, elsősorban nyugat-európai légitársasággal is arról, hogy még az idén menetrend szerinti járatokat indítsanak Debrecenből.

A cívisvárosból elsőként a Wizz Air fog menetrend szerinti járatokat indítani: június 18-tól hetente három járatpár közlekedik majd Debrecen és London-Luton között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza