Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alternatív energiában erősít a debreceni reptér

MTI, 2012. március 08. - csütörtök 10:21
Címkék: energia, repülőtér, Debrecen
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közeljövőben több tízmillió forint értékben valósulhat meg energetikai beruházás a debreceni repülőtéren - mondta Meleghegyi Tamás, az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-nek annak kapcsán, hogy a légikikötő kedden elnyerte az "Energiatudatos Vállalat" védjegyet.


Az ügyvezető elmondta, hogy a közelmúltban készült el a repülőtér energia-felhasználásáról egy vizsgálat, amely éves szinten kétmillió forintos túlszámlázást talált az energiaköltségekben. A jövőben tehát ennyivel kevesebb kiadással kell számolni ezen a téren - tette hozzá.

Meleghegyi Tamás elmondta: a repülőtér csatlakozott egy európai energiatakarékossági programhoz, amellyel az a céljuk, hogy "zöld repülőtérré" váljon a debreceni. A beruházásokra kitérve ismertette: céljuk, hogy minél nagyobb részben tudjanak megújuló energiaforrásokat - nap- és szélenergiát - használni, valamint energiatároló rendszer kiépítését is tervezik.

Mint mondta, a megújuló energia lassan megtérülő beruházás, a fejlesztések 10-15 éven belül válhatnak rentábilissá. A beruházásokat ESCO (Energy Saving Company) cégek valósítanák meg, a repülőtér pedig a megtakarításokból fedezné a költségeket, de ilyen fejlesztésekre EU-s források is igénybe vehetők - jegyezte meg. Kedden a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából rendezték meg az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt, a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében meghirdetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadóját, amelyen a debreceni repülőtér az ország első energiatudatos vállalatai közé került.

Meleghegyi Tamás kitért arra, hogy idén a repülőtér charterforgalma növekedni fog. Megmarad a tavalyi nyolc desztináció, de a járatok sűrűbben fognak közlekedni. Közben folyamatosan tárgyalnak több, elsősorban nyugat-európai légitársasággal is arról, hogy még az idén menetrend szerinti járatokat indítsanak Debrecenből.

A cívisvárosból elsőként a Wizz Air fog menetrend szerinti járatokat indítani: június 18-tól hetente három járatpár közlekedik majd Debrecen és London-Luton között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés