Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Várkártya egrieknek

MTI, 2012. március 07. - szerda 16:51
Címkék: Eger, vár, kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egri vár az egrieké! program keretében a műemlék egy éven át tartó állandó látogatására jogosító kártyát bocsátott ki a településen élők számára az Eger Vára Barátainak Köre elnevezésű civil szervezet - közölte a város polgármestere szerdán a hevesi megyeszékhelyen.


Az 1500 forintos tagsági kártyát megvásárlók bármikor térítésmentesen látogathatják a műemléket és a Kazamata kivételével az ott található kiállításokat - mondta a sajtótájékoztatón Habis László.

A fideszes politikus hangsúlyozta, a vár sikeres védelmének 460. évfordulóján ez a kezdeményezés is bizonyítja, hogy a város lakói és a településen tevékenykedő civil szervezetek identitásuk fontos részének tekintik a műemléket.

Ugyanakkor a programszervezők is egyre inkább számolnak a várral, mint jelentős rendezvények helyszínével; június 29. és július 1. között az eddig Diósgyőrben megrendezett Kaláka Fesztivál központi eseményei is a várban kapnak helyet és ott zajlik majd április 8-án, az I. Egri Csillag Borfesztivál is - mondta a polgármester.

Benedek István, a Dobó István Vármúzeumot is működtető Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője azt hangsúlyozta, hogy már a nyár elején megkezdődhet annak az 1,7 milliárd forint értékű turisztikai-attrakció fejlesztési projektnek a kivitelezése, amely az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjának keretében valósul meg.

A belépőkártyát megváltók egy-egy séta során nyomon követhetik a fejlesztéseket - mondta Benedek István.

Nemesné Kiss Tímea a múzeum szakmai igazgatóhelyettese arról szólt, hogy a belépőkártya csak a program egyik eleme. Az a cél, hogy a vár megteljen élettel, és különösen az egriek érezzék otthon magukat a területen. Ennek érdekében keddenként hosszított nyitva tartással várják a helyi látogatókat és speciális tárlatvezetéseket kínálnak az egrieknek.

A tervek között szerepel egy, az egri polgárosodást végigkísérő tárlat kialakítása, illetve A magyarok istenére esküszünk címmel egy helyi gyűjtő 1848/49-es fegyverkollekciójának bemutatása.

A helybeliek számára a tárlathoz kapcsolódóan egri vonatkozású tárlatvezetést tartanak, amely az Egerben eltemetett Lenkey János honvéd tábornok személyéhez, és a 48-as hagyományokhoz kötődik - mondta a muzeológus.

Az Eger Vára Barátainak Köre elnevezésű egyesület, amely 1957 óta működik, 250 rendes és 300 pártoló tagot tömörít. Fontos szerepet vállal a város életében ismeretterjesztő előadások, programok szervezésével, illetve hagyományőrző csoportok bemutatkozását szolgáló, minősítő fesztiválok szervezésével - mondta Román Gáborné, a szervezet elnöke.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza