Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megkezdték a kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók

MTI, 2012. március 07. - szerda 10:01
Címkék: gáz, áram, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.


A napilap szerint ez most cégenként néhány száz esetet jelent, de - mint írták - általánosságban a fizetési fegyelem drasztikus visszaesése, a szolgáltatói követelések megugrása tapasztalható, leginkább a Főgáznál.

A Főgáz 780 ezer lakossági fogyasztójának mintegy fele tartozik 60 napon túl, átlagosan 135 ezer forinttal. A 4500 védendő státusú 80 százaléka tartozik 90 napon túl. Lakossági kintlévőségük 8 milliárd forint.

A védendő státusba fogyatékosság, avagy szociális helyzet alapján lehet kerülni, ebbe a körbe a magánfogyasztók kis hányada tartozik. Számukra áprilisig él a kikapcsolási moratórium.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kassai Györgyné, 2012. augusztus 01. - szerda 13:50

Éppen tegnap fedeztem fel a számláimon, hogy a kiállítás dátuma x nap. A befizetés határideje x+8 nap. Nagyon rövid ! Tetejében össze-vissza és általában a 15-e után küldik a számlákat.Aztán szinte azonnal a felszólításokat, fenyegetéseket. A kiskeresetűeknek egyáltalán nincs lehetőségük, hogy megvárják a fizetésüket, vagy egyéb jövedelmüket, hogy fizetni tudjanak határidőre. Tehát a szolgáltatók egyre inkább büntetőkké válnak.

Matus László, 2012. március 07. - szerda 12:06

Nem hiszem,hogy a fizetési fegyelem esett vissza drasztikusan,hanem az emberek fizetése és a munkalehetőség. Ehhez társul még az az agyament ötlet,hogy a 90 napos türelmi időt lecsökkentették 60 napra. Nem tudom,hogy ki volt az a barom aki ezt kitalálta pont az ilyen csóró időkben. Azt persze tudni,hogy kik szavazták meg,de nekik biztosan nincs tartozásuk,mert telik a több tízmilliós fizetésekből ,vagy nem is kell fizetni a szolgálati lakásokban.Ebből is látszik,hogy mennyire szívükön viselik a nép sorsát,pedig söprögethetnének a saját házuk táján is a vállalkozóknak évekig ki nem fizetett munkadíj kapcsán. Persze mondjuk egy hidat nincs joga lebontani a tönkretett vállalkozónak és még az adót is előre beszedik tőle, persze ha közben nem fizeti a gázt vagy a villanyt akkor egy szemét népellenség azonnal.

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés