Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megkezdték a kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók

MTI, 2012. március 07. - szerda 10:01
Címkék: gáz, áram, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.


A napilap szerint ez most cégenként néhány száz esetet jelent, de - mint írták - általánosságban a fizetési fegyelem drasztikus visszaesése, a szolgáltatói követelések megugrása tapasztalható, leginkább a Főgáznál.

A Főgáz 780 ezer lakossági fogyasztójának mintegy fele tartozik 60 napon túl, átlagosan 135 ezer forinttal. A 4500 védendő státusú 80 százaléka tartozik 90 napon túl. Lakossági kintlévőségük 8 milliárd forint.

A védendő státusba fogyatékosság, avagy szociális helyzet alapján lehet kerülni, ebbe a körbe a magánfogyasztók kis hányada tartozik. Számukra áprilisig él a kikapcsolási moratórium.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kassai Györgyné, 2012. augusztus 01. - szerda 13:50

Éppen tegnap fedeztem fel a számláimon, hogy a kiállítás dátuma x nap. A befizetés határideje x+8 nap. Nagyon rövid ! Tetejében össze-vissza és általában a 15-e után küldik a számlákat.Aztán szinte azonnal a felszólításokat, fenyegetéseket. A kiskeresetűeknek egyáltalán nincs lehetőségük, hogy megvárják a fizetésüket, vagy egyéb jövedelmüket, hogy fizetni tudjanak határidőre. Tehát a szolgáltatók egyre inkább büntetőkké válnak.

Matus László, 2012. március 07. - szerda 12:06

Nem hiszem,hogy a fizetési fegyelem esett vissza drasztikusan,hanem az emberek fizetése és a munkalehetőség. Ehhez társul még az az agyament ötlet,hogy a 90 napos türelmi időt lecsökkentették 60 napra. Nem tudom,hogy ki volt az a barom aki ezt kitalálta pont az ilyen csóró időkben. Azt persze tudni,hogy kik szavazták meg,de nekik biztosan nincs tartozásuk,mert telik a több tízmilliós fizetésekből ,vagy nem is kell fizetni a szolgálati lakásokban.Ebből is látszik,hogy mennyire szívükön viselik a nép sorsát,pedig söprögethetnének a saját házuk táján is a vállalkozóknak évekig ki nem fizetett munkadíj kapcsán. Persze mondjuk egy hidat nincs joga lebontani a tönkretett vállalkozónak és még az adót is előre beszedik tőle, persze ha közben nem fizeti a gázt vagy a villanyt akkor egy szemét népellenség azonnal.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza