Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nehéz csökkenteni a fűtésszámla összegét

MTI, 2012. március 06. - kedd 16:21
Címkék: fűtés, energetika, beruházás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A lakások egyharmadának fűtési költsége egy téli hónapban 20-30 ezer forint közé esik, minden ötödik lakásé meghaladja a 30 ezer forintot, ugyanakkor hőszigetelésre a legtöbb tulajdonos 100-300 ezer forint közötti összeget tud költeni, ami kevés a fűtésszámla érdemi csökkentéséhez - közölte felmérése eredményét a Knauf Insulation az MTI-vel.


A felmérés 500 lakás adatai alapján készült, amelyek között minden típus szerepelt, egyharmaduk volt családi ház. A lakások ötöde 1960 előtt, másik ötöde 1990 után épült. A felmérést végző cég szerint energetikai szempontból korszerűnek csak a 2000 után épült ingatlanok mondhatók, ebbe a kategóriába a lakások 13 százaléka esett.

Az elmúlt 5 évben a felmérésben részt vett tulajdonosok 44 százaléka semmivel sem csökkentette lakása energia felhasználását, mert nem volt rá pénze. Az az 56 százalék, amely tett valamit a kevesebb energiafogyasztás érdekében, a fűtésszámlát igyekezett csökkenteni. E csoport 73 százaléka a falakat hőszigeteltette, 62 százalékuk a nyílászárókat cseréltette ki jobbra. Az alternatív energia hasznosítása - hőszivattyú, napkollektor és napelem beszerelése - alig volt mérhető.

Energetikai beruházásra a tulajdonosok legtöbbje - 30 százalékuk - 100-300 ezer forintot tud fordítani. Az e célra 500 ezer forintnál többel rendelkezők aránya mindössze 7 százalék. Ha beruházási támogatással lehetne csökkenteni a lakások energia felhasználását, akkor a tulajdonosok 44 százaléka élne a lehetőséggel - derült ki a felmérésből.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza