Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kátyúkár - A közútkezelő vagy a biztosító fizet

MTI, 2012. március 06. - kedd 16:41
Címkék: kátyú, kár, biztosító
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A casco biztosításhoz kapcsolt kiegészítő biztosítás alapján tavaly 1.200 esetre összesen 40 millió forint kátyúkárt térített meg az autósoknak a Generali-Providencia Biztosító, a KÖBE pedig az önállóan köthető ilyen biztosítása alapján 100 esetben mintegy 5 millió forintot fizetett - közölték a biztosítók az MTI-vel.


A téli fagyok után tavasszal kezdődik a kátyúkár szezon. Az autókban okozott ilyen károkért a közút kezelője felel, de jó, ha az esetek felében hajlandók a kezelők elismerni a kárt. Mint a Genertel - a Generali-Providencia direkt (internetes) biztosítója - közleménye megjegyzi: ha nem pontos a dokumentálás, vagy az autós túllépte a megengedett sebességet, a közútkezelő kibújik a felelősség alól. Ez a biztosító januártól kínál casco-hoz, kiegészítésként kátyúbiztosítást.

Az országos utak kezelője a Magyar Közút Zrt., míg a településeken belül az önkormányzatok felelnek az utak minőségéért. Megtehetik, hogy maguk is kötnek biztosítást az ilyen felelősségre, akkor a biztosító fizet a kátyúkárra.

A KÖBE limitálta az egy káresetre jutó kifizetést - mondta Tóth Sándor ügyvezető az MTI-nek. Amennyiben az ügyfelük kára több ennél, akkor segítenek neki abban, hogy a különbséget a közút kezelője - vagy helyette annak a biztosítója - fizesse meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés