Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kátyúkár - A közútkezelő vagy a biztosító fizet

MTI, 2012. március 06. - kedd 16:41
Címkék: kátyú, kár, biztosító
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A casco biztosításhoz kapcsolt kiegészítő biztosítás alapján tavaly 1.200 esetre összesen 40 millió forint kátyúkárt térített meg az autósoknak a Generali-Providencia Biztosító, a KÖBE pedig az önállóan köthető ilyen biztosítása alapján 100 esetben mintegy 5 millió forintot fizetett - közölték a biztosítók az MTI-vel.


A téli fagyok után tavasszal kezdődik a kátyúkár szezon. Az autókban okozott ilyen károkért a közút kezelője felel, de jó, ha az esetek felében hajlandók a kezelők elismerni a kárt. Mint a Genertel - a Generali-Providencia direkt (internetes) biztosítója - közleménye megjegyzi: ha nem pontos a dokumentálás, vagy az autós túllépte a megengedett sebességet, a közútkezelő kibújik a felelősség alól. Ez a biztosító januártól kínál casco-hoz, kiegészítésként kátyúbiztosítást.

Az országos utak kezelője a Magyar Közút Zrt., míg a településeken belül az önkormányzatok felelnek az utak minőségéért. Megtehetik, hogy maguk is kötnek biztosítást az ilyen felelősségre, akkor a biztosító fizet a kátyúkárra.

A KÖBE limitálta az egy káresetre jutó kifizetést - mondta Tóth Sándor ügyvezető az MTI-nek. Amennyiben az ügyfelük kára több ennél, akkor segítenek neki abban, hogy a különbséget a közút kezelője - vagy helyette annak a biztosítója - fizesse meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés