Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tüntetések a magas benzinárak miatt

MTI, 2012. február 28. - kedd 11:01
Címkék: benzin, ár, tüntetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több ezren tüntettek vasárnap szerte Bulgáriában a magas benzinárak miatt; tizenhét városban vonultak az utcára a tiltakozók - jelentette a dnevnik.bg hírportál.


Ahogy a hasonló tavalyi megmozdulások esetében, ezúttal is a Szila ("Erő") nevű civil szervezet állt a Facebookon szervezett tiltakozás élére. A mozgalomnak nincs semmilyen politikai követelése.

A szófiai parlament előtti néhány száz fős tüntetésen olyan táblákat emeltek a magasba, amelyekre a Bulgáriában és más EU-országokban érvényes minimálbért és benzinárakat írták föl; a tiltakozók szerint például a bulgáriai 1,27 eurós literenkénti üzemanyagár fillérre megegyezik az ausztriai átlagárral, miközben Ausztriában 1000 euró, Bulgáriában pedig mindössze 123 euró a kötelező legkisebb bér.

A tiltakozók követelték, hogy a kormány csökkentse a benzin árát a lakosság vásárlóerejének megfelelő szintre.

A tüntetők - zömmel fiatalok - szidták a Lukoil orosz olajipari óriást is, amelynek sok benzinkútja van Bulgáriában. A tiltakozók megpróbálták megbénítani a forgalmat a bolgár főváros egyik központi csomópontjában, de a rendőrségnek végül sikerült eltéríteni őket ettől a szándékuktól anélkül, hogy erőszakot alkalmaztak volna.

Tavaly márciusban is országos tiltakozó akció volt a szárnyaló benzinárak miatt Bulgáriában; sok városban hosszú kocsisorok kígyóztak a benzinkutaknál, mert az interneten meghirdetett tiltakozó akció résztvevői egy-egy leváért (körülbelül 140 forintért), mintegy fél liter benzint tankoltak.

A szófiai pénzügyminisztérium azt mondja, a közvetett, európai uniós adók miatt magasak az üzemanyagárak Bulgáriában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. január 13.

Szükség van-e sürgős hitelre? Hitelek az adósság törlésére vagy a pénz kölcsönzésére. ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mehmet Hakan, 2019. január 12.

Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és ...

Kinek és hogyan fizessek vízdíjat?

Paul Moritz, 2019. január 12.

Figyelem:

Hiteleket kínálunk magán- és kereskedelmi testületeknek, nagyon alacso...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés