Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem környezetbarát a modern kertészkedés

MTI, 2012. február 27. - hétfő 12:11
Címkék: környezetvédelem, kertészkedés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Brit tudósok szerint a kertészkedés nem is olyan környezetbarát, mint amilyennek tűnik, mivel a modern kertészkedésben használt anyagok és eljárások nem kímélik a környezetet.


A Readingi és a Sheffieldi Egyetem, valamint és a Királyi Kertészeti Társaság (RHS) szakértői tanulmányukban azt írják, hogy a fűnyírás, az öntözés, a rovarirtók, valamint a tőzeg használatának széleskörű elterjedése miatt a ház körüli kertek már nem tekinthetők környezetbarátnak.

A környezettudatos kertészek már nem is használnak benzinüzemű fűnyírókat, mert ezek éves szén-dioxid kibocsátása elérheti a 36 kilogrammot. A gyep locsolása is óránként 1000 liter víz felhasználásával jár, ami egy négytagú család napi fogyasztásának felel meg - ismertette a tanulmányt a The Independent című brit napilap.

A fák ültetése sem jelent igazi megoldást, mert akár 10 évig is eltarthat, amíg azok "szén-dioxid semlegesekké" válnak. A legújabb divat szerint a kertek egy részét leburkolják, ami szintén növeli a szén-dioxid kibocsátást, 25 négyzetméterenként 1 tonnával, emellett csökkenti a víz természetes elszivárgását.

A kerti vegyszerek használata szintén nagy problémát jelent, és nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához.

A tanulmány okolja a kertészeti ipart is, mert mint írják, "közvetlen felelősségük van bizonyos támadó rovarfajták importált növényeken való behurcolásáért. Ezek továbbterjedése és biológiai sokfélesége komoly következményekkel jár, kiirtásuk nagy gazdasági terhet jelent."

A szakemberek problémásnak nevezik a kertészek széles körében elterjedt tőzeg használatát. Az Egyesült Királyságban beásott, komposztnak használt tőzeg közel félmillió tonna szén-dioxidot bocsát ki, ami 100 ezer gépkocsi kipufogógázának felel meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza