Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem környezetbarát a modern kertészkedés

MTI, 2012. február 27. - hétfő 12:11
Címkék: környezetvédelem, kertészkedés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Brit tudósok szerint a kertészkedés nem is olyan környezetbarát, mint amilyennek tűnik, mivel a modern kertészkedésben használt anyagok és eljárások nem kímélik a környezetet.


A Readingi és a Sheffieldi Egyetem, valamint és a Királyi Kertészeti Társaság (RHS) szakértői tanulmányukban azt írják, hogy a fűnyírás, az öntözés, a rovarirtók, valamint a tőzeg használatának széleskörű elterjedése miatt a ház körüli kertek már nem tekinthetők környezetbarátnak.

A környezettudatos kertészek már nem is használnak benzinüzemű fűnyírókat, mert ezek éves szén-dioxid kibocsátása elérheti a 36 kilogrammot. A gyep locsolása is óránként 1000 liter víz felhasználásával jár, ami egy négytagú család napi fogyasztásának felel meg - ismertette a tanulmányt a The Independent című brit napilap.

A fák ültetése sem jelent igazi megoldást, mert akár 10 évig is eltarthat, amíg azok "szén-dioxid semlegesekké" válnak. A legújabb divat szerint a kertek egy részét leburkolják, ami szintén növeli a szén-dioxid kibocsátást, 25 négyzetméterenként 1 tonnával, emellett csökkenti a víz természetes elszivárgását.

A kerti vegyszerek használata szintén nagy problémát jelent, és nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához.

A tanulmány okolja a kertészeti ipart is, mert mint írják, "közvetlen felelősségük van bizonyos támadó rovarfajták importált növényeken való behurcolásáért. Ezek továbbterjedése és biológiai sokfélesége komoly következményekkel jár, kiirtásuk nagy gazdasági terhet jelent."

A szakemberek problémásnak nevezik a kertészek széles körében elterjedt tőzeg használatát. Az Egyesült Királyságban beásott, komposztnak használt tőzeg közel félmillió tonna szén-dioxidot bocsát ki, ami 100 ezer gépkocsi kipufogógázának felel meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza