Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán

MTI, 2012. február 27. - hétfő 10:31
Címkék: tömegközlekedés, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán március elsejétől; átlagosan 4,2 százalékkal emelkednek az autóbusz-jegyárak, emellett 2,59 százalékos kilométer csökkenést eredményező járatritkításról is döntöttek - közölte Ignácz László a Szabolcs Volán Zrt. vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.


A járatritkítást az indulási időközök módosításával, 5-30 perc közötti növelésével valósítja meg a társaság - mondta a cégvezető. Kiemelte: a reggeli és késő délutáni csúcsidőszakot az indulási ciklus "széthúzása" nem érinti, csak nap közben közlekednek majd ritkábban az autóbuszok Nyíregyházán, amikor jóval kevesebb az utas.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint januárban az általános forgalmi adó növekedése miatt már volt egy tarifarendezés. Ezzel együtt továbbra is országos átlag alatti a jegyár a nyírségi nagyvárosban, a megyeszékhelyek közötti rangsorban az összvonalas bérletek és az autóbuszvezetőknél váltott jegyek esetében egyaránt ötödik, az elővételben váltott jegyeknél a hetedik, míg a tanuló- és nyugdíjas bérleteknél a kilencedik helyen áll a Szabolcs Volán Zrt. tarifája.

Március elsejétől az elővételben váltott autóbuszjegyek ára 235 forintról, 245-re, a napijegyeké 1.175 forintról 1.225-re, az összvonalas bérletek ára 5.880 forintról 6.120-ra, a heti bérleteké pedig 1.960 forintról 2.040-re nő a szabolcsi megyeszékhelyen. Az összvonalas tanuló- és nyugdíjas bérletért pedig 2.340 forint helyett 2.440 forintot kell fizetni csütörtöktől.

A Szabolcs Volán Zrt. tavaly több mint 27 millió 41 ezer utast szállított a nyíregyházi helyi járatokon. Egy évvel korábban az utas szám 27 millió 563 ezer volt, azaz 1,9 százalékkal kevesebben vették igénybe a tömegközlekedési eszközt utazásukhoz. A társaság várható 2011-es árbevétele - a mérleg még most készül - meghaladja az 1 milliárd 395 millió forintot Nyíregyházán. Tavalyelőtt több, mint 1 milliárd 313 millió forint volt az összeg.

A Szabolcs Volán Zrt., amely a nyíregyházi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján működteti a tömegközlekedés a 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban, tavaly több, mint 391 millió forintot fordított üzemanyag vásárlásra. Egy évvel korábban 337 millió forint feletti volt ez az összeg, s a növekedés - az üzemanyagárak emelkedése miatt - csaknem elérte a 16 százalékos mértéket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza