Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán

MTI, 2012. február 27. - hétfő 10:31
Címkék: tömegközlekedés, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán március elsejétől; átlagosan 4,2 százalékkal emelkednek az autóbusz-jegyárak, emellett 2,59 százalékos kilométer csökkenést eredményező járatritkításról is döntöttek - közölte Ignácz László a Szabolcs Volán Zrt. vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.


A járatritkítást az indulási időközök módosításával, 5-30 perc közötti növelésével valósítja meg a társaság - mondta a cégvezető. Kiemelte: a reggeli és késő délutáni csúcsidőszakot az indulási ciklus "széthúzása" nem érinti, csak nap közben közlekednek majd ritkábban az autóbuszok Nyíregyházán, amikor jóval kevesebb az utas.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint januárban az általános forgalmi adó növekedése miatt már volt egy tarifarendezés. Ezzel együtt továbbra is országos átlag alatti a jegyár a nyírségi nagyvárosban, a megyeszékhelyek közötti rangsorban az összvonalas bérletek és az autóbuszvezetőknél váltott jegyek esetében egyaránt ötödik, az elővételben váltott jegyeknél a hetedik, míg a tanuló- és nyugdíjas bérleteknél a kilencedik helyen áll a Szabolcs Volán Zrt. tarifája.

Március elsejétől az elővételben váltott autóbuszjegyek ára 235 forintról, 245-re, a napijegyeké 1.175 forintról 1.225-re, az összvonalas bérletek ára 5.880 forintról 6.120-ra, a heti bérleteké pedig 1.960 forintról 2.040-re nő a szabolcsi megyeszékhelyen. Az összvonalas tanuló- és nyugdíjas bérletért pedig 2.340 forint helyett 2.440 forintot kell fizetni csütörtöktől.

A Szabolcs Volán Zrt. tavaly több mint 27 millió 41 ezer utast szállított a nyíregyházi helyi járatokon. Egy évvel korábban az utas szám 27 millió 563 ezer volt, azaz 1,9 százalékkal kevesebben vették igénybe a tömegközlekedési eszközt utazásukhoz. A társaság várható 2011-es árbevétele - a mérleg még most készül - meghaladja az 1 milliárd 395 millió forintot Nyíregyházán. Tavalyelőtt több, mint 1 milliárd 313 millió forint volt az összeg.

A Szabolcs Volán Zrt., amely a nyíregyházi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján működteti a tömegközlekedés a 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban, tavaly több, mint 391 millió forintot fordított üzemanyag vásárlásra. Egy évvel korábban 337 millió forint feletti volt ez az összeg, s a növekedés - az üzemanyagárak emelkedése miatt - csaknem elérte a 16 százalékos mértéket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés