Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szigorítanak a román határátkelők ellenőrzésén

MTI, 2012. február 23. - csütörtök 11:41
Címkék: határ, ellenőrzés, Románia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szigorított ellenőrzést vezettek be a román hatóságok valamennyi határátkelőn a csempészet visszaszorításáért - közölte csütörtökön az MTI-vel a román határrendőrség.


Az intézmény közleményt is kiadott, amelyben közölték, hogy a csempészet és az adócsalás visszaszorításáért részletes ellenőrzést hajtanak végre a határátkelőkön, ami az áruszállító teherautókat érinti.

Az ellenőrzés célja a törvényes iratok nélkül vagy hiányos iratokkal szállított áruk kiszűrése, és azoknak a cégeknek a felderítése, amelyek a törvényes előírások betartása nélkül végeznek áruszállítást.

A közlemény szerint a szigorított ellenőrzésekre azt követően került sor, hogy az utóbbi huszonnégy órában csak a román-bolgár határon lévő Giurgiu határátkelőnél 18, Romániába belépni akaró teherautó akadt fenn a vámosok szűrőjén. Ez utóbbiak alapos gyanúja szerint a járművekben olyan zöldség- és gyümölcsáru volt, amely úgynevezett fantomcégek raktáraiba került volna.

A közlemény szerint a román hatóságok növelték a teherautók ellenőrzésével foglalkozó vámosok számát, akárcsak az átvizsgálás elvégzésére alkalmas technikai felszerelések mennyiségét a határátlépés gyorsítása érdekében.

Nagylaknál és Ártándnál hosszú kamionsor alakult ki. Nagylaknál a kilépő oldalon mintegy öt kilométert tett ki a várakozó teherautók sora csütörtök reggel, míg az ártándi átkelőnél szerda este torlódott fel 20-22 kilométeres kamionsor.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés