Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adómentes üzemanyag Ukrajnából, legálisan

MTI, 2012. február 23. - csütörtök 14:41
Címkék: üzemanyag, Ukrajna
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Márciustól heti egy alkalommal lehet vámmentesen behozni üzemanyagot a magyar-ukrán határon keresztül Magyarországra; az új szabályozás bevezetésétől a határszakaszon jellemző üzemanyag-csempészet visszaszorulását várja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


Mező Gábor, a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának vezetője a témával kapcsolatban csütörtökön, Záhonyban megtartott sajtótájékoztatón elmondta: márciustól az üzemanyag behozatalánál elsősorban az alkalmi jelleget, az adómentesség feltételeinek a meglétét vizsgálja majd a hatóság.

Ahhoz, hogy valaki vámmentesen hozhasson be üzemanyagot Magyarországra, három feltételnek kell megfelelnie: a behozatal ne egy sorozat részeként, vagyis kizárólag alkalmi jelleggel valósuljon meg, az utazó személyes használatra hozza be az üzemanyagot, illetve annak mennyisége ne utaljon kereskedelmi célú értékesítésre - hangsúlyozta a pénzügyőr ezredes. Az új szabályozás értelmében a vámmentes behozatalra hétnaponként legfeljebb egy alkalommal van lehetőség, az üzemanyagot pedig a gépjármű szabványos üzemanyagtartályán felül egy maximum tízliteres kannában lehet Magyarországra hozni.

Ha bármely feltétel nem teljesül, nem jár az üzemanyag vámmentes vámkezelésének a lehetősége - tette hozzá Mező Gábor. Ebben az esetben döntést hozhat az utazó, hogy kéri az üzemanyag után a vámkezelést (ekkor azonban az áfát és a jövedéki adót is meg kell fizetni), vagy visszaviszi az üzemanyagot a vásárlás helyére.

Mező Gábor a tájékoztatón kitért arra is: az új szabályozás bevezetésekor, március 1-jén mindenki "tiszta lappal" indul, ettől az időponttól kezdve vizsgálja a NAV, hogy az üzemanyag behozatala megfelel-e az alkalmi jellegnek.
A hatóság regionális főigazgatója ugyanakkor jelezte: egy a magyar-ukrán határszakaszon készített felmérés szerint tavaly decembertől az idén februárig 150 ezer belépésből 70 ezer belépést háromezer jármű "teljesített", amelyek egy hét leforgása alatt tíznél több alkalommal lépték át a határszakaszt. Ez az mutatja, hogy ennyi jármű nem heti, hanem napi rendszerességgel lépte át a határt, s ezt a fajta, a teljes gépjárműforgalom mintegy negyven százalékát kitevő üzemanyag-csempészetet szeretné a hatóság visszaszorítani - közölte a pénzügyőr ezredes.

A statisztikák szerint 2011-ben Magyarországon több mint 572 ezer liter csempészett üzemanyagot foglalt le a NAV; a 614 esetszámból 410-et az észak-alföldi régióban regisztráltak. Az idén csak ebben a térségben 60 ezer liter üzemanyagra bukkantak a vámosok.

Az intézkedés célja, hogy a NAV biztosítsa a kulturált és gyors határátlépést az utazók számára a magyar-ukrán határátkelőhelyeken, valamint ne sérüljön az államnak az adóbeszedéshez való joga - fűzte hozzá Mező Gábor.

A hatóságnak nem ez az egyetlen akciója a csempészet visszaszorítására: 2011 szeptemberében kezdte meg működését a Határforgalmi Statisztikai Rendszer (HSR), amely az országba be- és az onnan kilépő járművek ellenőrzését célozta a vámmentesen behozott üzemanyag tekintetében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vanittpéz..., 2012. március 07. - szerda 14:32

http://www.youtube.com/watch?v=p23OBQNvJuc&feature=player_embedded#! Büntetni viszont kell hogy minél több pénzük legyen a hivatalnokoknak :) A melóst csak úgy is lenyúzzák vagy megbüntetik ,mert egyszerűen csak megszeretne élni! Sok ügyvédnek jogásznak kik soha nem dolgoztak rögtön beestek egy parlamenti székbe , továbbá az EU képviselők meg szívlapáttal tömik a bőröndjükbe egy mocskos egy kötsög világot élünk ! Kinek van itt kedve így egyáltalán adót fizetni ? Menágerek kötvényekkelmeg értékpapírokkal államkötvényekkel szórakoznak az bezzeg STEUERFREI,nemkell sorban állni szerencsétleneknek csak pár ezr ft-ot próbál meg magának begyűjteni hogy valahogy élldegéljen.

elvis, 2012. március 07. - szerda 12:04

Egyetértek ! Vajon akkor is ilyen szigorú a törvény, mikor az országgyűlési képviselők 2-3 helyről kapják a fizetést. Nem tudom honnan veszik fel potyán a pénzt ? Képviselőként, vagy polgármesterként ? Vagy ezt senki nem vizsgálja ? Így fordulhat elő, hogy észre sem veszi ha 1 millával többet kap havonta. SZARNI AZ ILYEN RENDSZERBE !!!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés