Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adómentes üzemanyag Ukrajnából, legálisan

MTI, 2012. február 23. - csütörtök 14:41
Címkék: üzemanyag, Ukrajna
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Márciustól heti egy alkalommal lehet vámmentesen behozni üzemanyagot a magyar-ukrán határon keresztül Magyarországra; az új szabályozás bevezetésétől a határszakaszon jellemző üzemanyag-csempészet visszaszorulását várja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


Mező Gábor, a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának vezetője a témával kapcsolatban csütörtökön, Záhonyban megtartott sajtótájékoztatón elmondta: márciustól az üzemanyag behozatalánál elsősorban az alkalmi jelleget, az adómentesség feltételeinek a meglétét vizsgálja majd a hatóság.

Ahhoz, hogy valaki vámmentesen hozhasson be üzemanyagot Magyarországra, három feltételnek kell megfelelnie: a behozatal ne egy sorozat részeként, vagyis kizárólag alkalmi jelleggel valósuljon meg, az utazó személyes használatra hozza be az üzemanyagot, illetve annak mennyisége ne utaljon kereskedelmi célú értékesítésre - hangsúlyozta a pénzügyőr ezredes. Az új szabályozás értelmében a vámmentes behozatalra hétnaponként legfeljebb egy alkalommal van lehetőség, az üzemanyagot pedig a gépjármű szabványos üzemanyagtartályán felül egy maximum tízliteres kannában lehet Magyarországra hozni.

Ha bármely feltétel nem teljesül, nem jár az üzemanyag vámmentes vámkezelésének a lehetősége - tette hozzá Mező Gábor. Ebben az esetben döntést hozhat az utazó, hogy kéri az üzemanyag után a vámkezelést (ekkor azonban az áfát és a jövedéki adót is meg kell fizetni), vagy visszaviszi az üzemanyagot a vásárlás helyére.

Mező Gábor a tájékoztatón kitért arra is: az új szabályozás bevezetésekor, március 1-jén mindenki "tiszta lappal" indul, ettől az időponttól kezdve vizsgálja a NAV, hogy az üzemanyag behozatala megfelel-e az alkalmi jellegnek.
A hatóság regionális főigazgatója ugyanakkor jelezte: egy a magyar-ukrán határszakaszon készített felmérés szerint tavaly decembertől az idén februárig 150 ezer belépésből 70 ezer belépést háromezer jármű "teljesített", amelyek egy hét leforgása alatt tíznél több alkalommal lépték át a határszakaszt. Ez az mutatja, hogy ennyi jármű nem heti, hanem napi rendszerességgel lépte át a határt, s ezt a fajta, a teljes gépjárműforgalom mintegy negyven százalékát kitevő üzemanyag-csempészetet szeretné a hatóság visszaszorítani - közölte a pénzügyőr ezredes.

A statisztikák szerint 2011-ben Magyarországon több mint 572 ezer liter csempészett üzemanyagot foglalt le a NAV; a 614 esetszámból 410-et az észak-alföldi régióban regisztráltak. Az idén csak ebben a térségben 60 ezer liter üzemanyagra bukkantak a vámosok.

Az intézkedés célja, hogy a NAV biztosítsa a kulturált és gyors határátlépést az utazók számára a magyar-ukrán határátkelőhelyeken, valamint ne sérüljön az államnak az adóbeszedéshez való joga - fűzte hozzá Mező Gábor.

A hatóságnak nem ez az egyetlen akciója a csempészet visszaszorítására: 2011 szeptemberében kezdte meg működését a Határforgalmi Statisztikai Rendszer (HSR), amely az országba be- és az onnan kilépő járművek ellenőrzését célozta a vámmentesen behozott üzemanyag tekintetében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vanittpéz..., 2012. március 07. - szerda 14:32

http://www.youtube.com/watch?v=p23OBQNvJuc&feature=player_embedded#! Büntetni viszont kell hogy minél több pénzük legyen a hivatalnokoknak :) A melóst csak úgy is lenyúzzák vagy megbüntetik ,mert egyszerűen csak megszeretne élni! Sok ügyvédnek jogásznak kik soha nem dolgoztak rögtön beestek egy parlamenti székbe , továbbá az EU képviselők meg szívlapáttal tömik a bőröndjükbe egy mocskos egy kötsög világot élünk ! Kinek van itt kedve így egyáltalán adót fizetni ? Menágerek kötvényekkelmeg értékpapírokkal államkötvényekkel szórakoznak az bezzeg STEUERFREI,nemkell sorban állni szerencsétleneknek csak pár ezr ft-ot próbál meg magának begyűjteni hogy valahogy élldegéljen.

elvis, 2012. március 07. - szerda 12:04

Egyetértek ! Vajon akkor is ilyen szigorú a törvény, mikor az országgyűlési képviselők 2-3 helyről kapják a fizetést. Nem tudom honnan veszik fel potyán a pénzt ? Képviselőként, vagy polgármesterként ? Vagy ezt senki nem vizsgálja ? Így fordulhat elő, hogy észre sem veszi ha 1 millával többet kap havonta. SZARNI AZ ILYEN RENDSZERBE !!!

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza