Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Németországban is lopnak orrszarvútülköt

MTI, 2012. február 22. - szerda 12:11
Címkék: lopás, orrszarvú
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két, együttesen legalább 50 ezer euró értékű orrszarvútülköt lopott el egy legalább négyfős bűnbanda a németországi Offenburg múzeumából; a rendőrség szerint a szervezettségből ítélve az Európa-szerte garázdálkodó "tülökmaffia" csapott le Németországban is.


A trükkös tolvajok közül kettő beszédbe elegyedett a múzeumőrökkel, hogy eltereljék a figyelmüket, miközben két társuk pörölycsapásokkal letörte a tülköket az orrszarvúfejekről, és azokat a hátizsákjukba rejtve sietve távoztak.

"A profi lebonyolítás arra utal, hogy egy nagyon jól szervezett, nemzetközi bűnbanda hajtotta végre a szombati tülökrablást" - közölte kedden a német rendőrség, amely szemtanúk jelentkezését várja.

Az utóbbi időben szerte Európában elszaporodtak a hasonló tülöklopások, csak tavaly mintegy húsz hasonló esetet jeleztek például franciaországi, svédországi, csehországi múzeumokból, régiségkereskedésekből, árverezőházakból.

Tavaly augusztusban a balatonedericsi Afrika Múzeumból is elraboltak egy 30 millió forint értékű tülköt, és egy nappal korábban megpróbáltak behatolni a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati tárlatának trófeatermébe is, ahol hat orrszarvútülköt őriznek.

A hatóságok gyanúja szerint az összerabolt orrszarvútülköket porrá őrölve a Távol-Keletre csempészik, ahol csodás gyógyító erőt tulajdonítanak a tülöknek, egyebek közt az impotencia kezelésében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés