Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Németországban is lopnak orrszarvútülköt

MTI, 2012. február 22. - szerda 12:11
Címkék: lopás, orrszarvú
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két, együttesen legalább 50 ezer euró értékű orrszarvútülköt lopott el egy legalább négyfős bűnbanda a németországi Offenburg múzeumából; a rendőrség szerint a szervezettségből ítélve az Európa-szerte garázdálkodó "tülökmaffia" csapott le Németországban is.


A trükkös tolvajok közül kettő beszédbe elegyedett a múzeumőrökkel, hogy eltereljék a figyelmüket, miközben két társuk pörölycsapásokkal letörte a tülköket az orrszarvúfejekről, és azokat a hátizsákjukba rejtve sietve távoztak.

"A profi lebonyolítás arra utal, hogy egy nagyon jól szervezett, nemzetközi bűnbanda hajtotta végre a szombati tülökrablást" - közölte kedden a német rendőrség, amely szemtanúk jelentkezését várja.

Az utóbbi időben szerte Európában elszaporodtak a hasonló tülöklopások, csak tavaly mintegy húsz hasonló esetet jeleztek például franciaországi, svédországi, csehországi múzeumokból, régiségkereskedésekből, árverezőházakból.

Tavaly augusztusban a balatonedericsi Afrika Múzeumból is elraboltak egy 30 millió forint értékű tülköt, és egy nappal korábban megpróbáltak behatolni a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati tárlatának trófeatermébe is, ahol hat orrszarvútülköt őriznek.

A hatóságok gyanúja szerint az összerabolt orrszarvútülköket porrá őrölve a Távol-Keletre csempészik, ahol csodás gyógyító erőt tulajdonítanak a tülöknek, egyebek közt az impotencia kezelésében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés