Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vízhez juttatják a vinári családokat

MTI, 2012. február 20. - hétfő 12:51
Címkék: víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha ideiglenes megoldással is, de vízhez juttatják a vinári családokat, amelyek napok óta vezetékes víz nélkül élnek - tájékoztatta a vízmű hétfőn az MTI-t.


Lukács Endre, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója cáfolta a lakók korábbi félelmeit, hogy csak tavasszal állnának neki az elfagyott vezetékek megjavításának.

Elmondta: február első két hetében csaknem 250 hibát jelentettek a zrt. működési területéről, eddig több mint nyolcvan mérőóra fagyott el. A zrt. szakemberei folyamatosan javítják a rendszert, a vezérigazgató szavai szerint napi 10 órában, hétvégén is. Megjegyezte: mostanra számolták fel az eddig bejelentett hibákat.

Vináron azért nem kezdték meg a napokkal ezelőtt bejelentett és a zrt. által meg is vizsgált elfagyás javítását, mert a talaj 80-90 centiméter mélyen fagyott, még a munkagépek sem bírnak vele - magyarázta a vezérigazgató. Amíg a vezetéket helyreállítják, a három családnak ásványvizet, lajtból mosáshoz, főzéshez, fürdéshez vizet biztosítanak. Hétfőn a vízmű emberei kimentek a vinári családokhoz, s ha a talajt még mindig nem lehet felásni, akkor ideiglenes megoldásként föld feletti vezetéken biztosítanak számukra vizet. Amint az időjárás lehetővé teszi, megjavítják az elfagyott vezetéket is - ígérte Lukács Endre.

Szólt arról is, hogy a meglévő problémát tetézte, hogy hétvégén a Marcalgergelyi, Szergény és Vinár vízellátását biztosító víztoronyból kifogyott a víz, ezért ezeken a településeken vasárnap órákra leállt a vezetékes vízszolgáltatás. A vízmű emberei mind a három település összes fogyasztóhelyét ellenőrizték, végül kiderült, három helyen elfagyás miatt ömlik a víz a vezetékből, ezért ürült ki a víztorony; a hibát hétórás munkával hárították el - ismertette a vezérigazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Chris , 2018. február 25.

Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és ...

Telefonok a szervizben

Harki8ns Szilvia, 2018. február 24.

Sajnos a CCC cipőboltban vásárolt valamennyi - összesen három pár- cipő kevesebb mint négy h...

Fogyasztóvédelem és cipővásárlás

Patricia Martins, 2018. február 23.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés