Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Trinidadi a világ legcsípősebb paprikája

MTI, 2012. február 17. - péntek 15:31
Címkék: paprika, csípős
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Trinidadi Muroga Skorpió a világ legerősebb paprikája. A Scoville-skálán 1,2 milliós érték fölé emelkedett a méregerősségi mutató.


Amerikai zsűri, az új-mexikói állami egyetem kutatói találták világelsőnek tudományos körülmények között vizsgálgatva a pingponglabdányi paprikát. Egzakt mérőszám is van a csípősségre, az úgynevezett Scoville-skála, ezen 1,2 milliós érték fölé emelkedett a Trinidadi Muroga Skorpió méregerősségi mutatója.

Az egyetemnek amúgy külön paprikaintézete van. Az új világcsúcshoz 125 fajtát ültettek kutatói, köztük két trinidai skorpiót is, mivel van a Trinidadi Muroga Skorpión kívül szimplán Trinidadi Skorpió nevű is. A mezőny valóban nagyon erős volt, mivel indult a viadalon a Bhut Jolokia is, a 2007-es erősségi világbajnok, és a tudósok rajthoz "ültették" az ugyancsak híres Chocolate 7-et is.

-

A verseny abszolút igazságos körülmények között zajlott, mivel a paprikafajták egymás közeli szomszédságában erősödhettek, mindegyikük ugyanazt az ellátást kapta. Ez azért lényeges, mert egyazon fajtán belül is adódhatnak erős eltérések: a stressz - például melegebb idő és a kevesebb csapadék - "mérgesítő" hatású: fokozza a paprika erejét.

A szüretet gumikesztyűben végezték a szakemberek, de még azon át is érezték az emberi kezek, hogy milyen erő lakozik a termésben. A paprikákat megszárították, megőrölték, porukból kivonták az erőt adó vegyületeket, és azokat vetették össze, így nyert 1,2 millió scovillel az erőpróbán a Trinidadi Muroga Skorpió, amelyből egyik kutató sem mert bekapni egy egészet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés