Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vadászható lett a nyári lúd

MTI, 2012. február 16. - csütörtök 17:21
Címkék: környezetvédelem, vadászat,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is védett faj marad az idei év madara, az egerészölyv, valamint a barna rétihéja, a héja, a holló, a vadgerle, a fenyőrigó, a fürj és a nyuszt, emellett természetvédelmi oltalom alá kerül a menyét és két récefaj, ugyanakkor vadászhatóvá válik a nyári lúd egy hónapok óta tartó szakmai vita eredményeként.


A Vidékfejlesztési Minisztérium által kezdeményezett, természetvédelmi, vadászati-vadgazdálkodási és tudományos szervezeteket magában foglaló egyeztetés résztvevői a szakmai érvek elemzését követően arra jutottak, hogy a megerősödött állományú nyári lúd vadászata - szigorú szabályozás és gyakori felülvizsgálat mellett - lehetséges. A többoldalú megállapodás alapján a récék közül egyedül a tőkésréce marad vadászható, ugyanakkor a csörgő- és kerceréce felkerül a védett fajok közé - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, az MME végig kiállt amellett, hogy az apróvadállomány megfogyatkozásáért az agrárélőhelyek természeti állapotának általános leromlása és az apróvadpusztító mezőgazdasági technológiák a felelősek. Amíg ezeket a problémákat nem kezeljük, addig értelmetlen a lényegesen kisebb hatással rendelkező tényezőket, így például a nemzetközi egyezmények által védett ragadozó madarakat emlegetni az okok között - véli az MME.

-

A vadászati és a természetvédelmi szervezetek is egyetértettek abban, hogy tudományos monitoring vizsgálatok és célzott kutatások szükségesek az érintett állatcsoportok - apróvadak, ragadozó emlős- és madárfajok - állományviszonyainak és egymáshoz való kapcsolatának tisztázáshoz. Ugyancsak egyetértés volt abban, hogy közösen kell lobbizni a páratlan hazai agrártáj biodiverzitásának megőrzéséért.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által koordinált szakmai párbeszéd nyomán létrejött megállapodásban az MME mellett részt vett az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara, a WWF Magyarország, a Szent István Egyetem, illetve a Nyugat-magyarországi Egyetem is. A szakmai grémiumot a Magyar Természettudományi Múzeum, illetve a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek képviselői is segítették.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2012. február 17. - péntek 11:09

Ha már ennyire védik az állatokat, kitalálhatna valaki egy olyan szervezetet, vagy egy meglévő szervezet végre valahára hasznos osztályát akik kiűzik a nem kívánt betolakodót a házból, mert szöveg az van, közben a nyest szétrágja a padláson a kábeleket,éjszaka randalírozik és max.megkérhetem udvariasan,hogy távozzon.

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza