Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul a diákigazolvány

MTI, 2012. február 15. - szerda 10:11
Címkék: diákigazolvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Majdnem triplájára drágulnak az új diákigazolványok, ám az okmányok elvileg sokkal "okosabbak" lesznek, mint a régiek. Az eddig használt igazolványokat február végéig bevonják, és a jövőben az iskola nem állíthat ki igazolványpótló igazolást - írja a szerdai Népszava.


Az Oktatási Hivatal az áremelkedést azzal indokolta, hogy biztonsági okmánnyá alakítják át a diákigazolványokat, és amiatt kerülnek a korábbi 550 helyett ezentúl 1400 forintba. A február végéig kiadandó okmányokat chippel szerelik fel, ami a diák összes tanulmányi és kapcsolódó adatát tárolja, s az új diákigazolványok így tagozódnak be az egységes nemzeti kártyarendszerbe.

Eddig az iskolák gyakorlatilag korlátlan időtartamra kiállíthattak egy - az eredeti okmánnyal egyenértékű - igazolást, amennyiben elveszett a diákigazolvány vagy esetleg ellopták. Azaz az iskola papírját elfogadták a közlekedési társaságok és a különböző kedvezményeket biztosító kulturális intézmények, illetve üzletek is.

A jövőben ilyen igazolást csak a diákigazolványt pótló szervezet állíthat ki - mégpedig két hónapos időtartamra. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint, ha hatvan nap alatt nem sikerül új igazolványt legyártani, akkor az igazolást újabb két hónappal meg lehet hosszabbítani - így például a közlekedési társaságok a jövőben sem büntethetik meg a diákokat - írja a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2012. február 15. - szerda 15:11

Már megint a hogyan húzzuk még jobban le az embereket elv.Nem veszik észre,hogy teljesen felesleges dolgokat gyártanak?? Persze,hogy nem ,mert ez a lényeg benne: legyen minden kötelező és lehetőleg minél drágább.Hagy szívjon a nép. Pl.:rendszámcsere,vagy akár a minél újabb és újabb repülőtér aminek a titkos szerződéseit mi szop...k meg.

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés