Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átadták az új körmendi autóbusz-állomást

MTI, 2012. február 15. - szerda 16:31
Címkék: autóbusz, Körmend
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hivatalosan is átadták szerdán az új körmendi autóbusz-állomást, amely Vas megye első, úgynevezett intermodális közlekedési csomópontja, vagyis ahol teljesen összehangolják egymással az autóbuszos és a vasúti közlekedés rendjét és eszközeit.


A Győr-Sopron-Ebenfurt Vasúttársaság Zrt. és a Vasi Volán Zrt. konzorciumi megállapodást kötve indult a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán, melyen 520 millió forintos támogatást nyert el közlekedési szolgáltatásainak összehangolására, egy közös intermodális rendszer kialakítására.

Ennek része a szerdán 137 millió forint értékű beruházással átadott autóbusz-állomás is, amelynek köszönhetően a körmendi vasútállomás közvetlen szomszédságában 4250 négyzetméteren 10 betonozott autóbuszállást alakítottak ki, 13 esőbeállóval, korszerű közvilágítással, számítógépes utastájékoztató rendszerrel és kiszolgáló létesítményekkel.

Az 520 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően a Vasi Volán Zrt. egy GPS alapú, valós idejű utastájékozatást lehetővé tevő informatikai rendszert alakít ki, Celldömölk és kistérségében új buszvárók épültek, illetve a meglévőket felújították, de a projekt fontos eleme az új körmendi autóbusz-állomás is - mondta Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója.

A körmendi autóbusz-állomás áthelyezését követően, a körmendi vasútállomás földszintjének felújításával egy időben P+R parkolók is épülnek, egy új gyalogos felüljáró is elkészül - fűzte hozzá.

Körmenden egy olyan közlekedési csomópont kezdi meg a működését, ahol az utasok egyszerre kaphatnak információkat a Vasi Volán autóbusz-járatainak és a GYSEV vonatainak indulásáról, de Papp László szerint hamarosan eljöhet az idő is, amikor a két közlekedési cég szolgáltatásait egyetlen jegy megvásárlásával vehetik majd igénybe az utasok.

Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója az ünnepségen arról szólt: társaságuknak tavaly 250 ezerrel több utasa volt, mint a megelőző évben. Ez egyrészt vitathatatlanul az üzemanyag árak emelkedésének tudható be, de annak is, hogy igyekeztek jobb szolgáltatásokat nyújtani.

A jobb szolgáltatásnak szavai szerint egyaránt fontos alkotórésze a pontosság, és a gyorsaság, ebben pedig a éppen a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonalon utazók érezhették tavaly a legnagyobb változást, hiszen 2011 ősze óta ezen a vonalon már 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekednek a vonatok, a diesel mozdonyokat villamos mozdonyok váltották fel, jelentősen rövidült a menetidő és emelkedett az utazás komfortja is - tette hozzá.

Az avatóünnepségen Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, Bebes István (Fidesz) Körmend polgármestere, országgyűlési képviselő, Kovács Ferenc, (Fidesz) a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, fejezte ki örömét a beruházás elkészülte és a közlekedési szolgáltatások színvonalának emelkedése miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza