Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

OKI: több településen nőtt a légszennyezettség

MTI, 2012. február 13. - hétfő 09:51
Címkék: OKI, szmog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hétfőre több településen ismét emelkedett a légszennyezettség mértéke az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései szerint, négy településen veszélyes a levegő minősége: Székesfehérváron, Tatabányán, Esztergomban és Putnokon.


Az OKI vasárnap közzétett információi alapján még az látszott, hogy országszerte jelentősen javult a levegő minősége. A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt mindössze két település levegőjét minősítették veszélyesnek, három települését pedig egészségtelennek.

Hétfőre viszont már négy településen veszélyesnek, további tíz helyen egészségtelennek minősítették a levegőt.

Az OKI térképén a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel szerepel Székesfehérvár, Tatabánya, Esztergom és Putnok. Ezen helyeken a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 100 mikrogramm feletti.

A levegő minősége egészségtelennek számít tíz helyen: narancssárga színnel szerepel Budapest, Százhalombatta, Dunaújváros, Győr, Ajka, Veszprém, Várpalota, Kazincbarcika, Sajószentpéter és Miskolc. Itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm.

Sopron, Pécs, Vác, Tököl, Salgótarján, Eger és Szeged levegőjét kifogásoltnak minősítették, így az OKI térképén ezek a települések zöld színnel szerepelnek. Kék színnel jelölték, vagyis a levegő minősége elfogadhatónak számít Hernádszurdokon, Nyíregyházán, Oszláron, Debrecenben és Szolnokon.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el, ezeket kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), illetve piros (veszélyes) színnel jelölik. Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

A fővárosban vasárnap reggel 6 órakor visszavonták a szmogriadó riasztási fokozatát. Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - elrendelte a tájékoztatási fokozatot. Vasárnap Salgótarjánban is megszűnt a szmogriadó, ott már a tájékoztatási fokozatot sem rendelték el.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdától erős szél várható, csütörtökön akár viharos erősségű széllökésekre is számítani lehet, ez kitisztíthatja a térségből a szennyezett levegőt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés