Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megújul a szelektív hulladékkezelés Vasban

MTI, 2012. február 13. - hétfő 15:51
Címkék: Vas megye, szelektív hulladék
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Százhuszonhét Vas megyei településen kezdődhet meg, vagy kerülhet magasabb szintre a szelektív hulladékkezelés az uniós támogatással tervezett nyugat-dunántúli regionális hulladékkezelési projekt alapján, amelynek lakossági fórumai jelenleg is zajlanak a megyében - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Marton Zsolt, a regionális hulladékkezelési önkormányzati társulás elnöke.


A csaknem 2 milliárd forintot igénylő beruházás az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül valósulhat meg 2014 végéig , ha a pályázat második fordulójában is kedvező lesz a döntés - mondta.

A kétfordulós pályázat során az első fordulóban az unió támogatta egy olyan hulladékgazdálkodási program megtervezését és előkészítését, amely mindenben megfelel a XXI. század igényeinek- fűzte hozzá.

A projekt a megvalósítás szakaszába érkezett, a tervek szerint idén indul az építkezés és 2014 második felében már működnie kell az új hulladékkezelési rendszernek - tájékoztatott Marton Zsolt (Fidesz), aki Szombathely alpolgármestere is.

A beruházás eredményeként a szelektív hulladékkezelő központ "válogatómű" Szombathelyen épül meg, hét vasi településen létesül hulladékudvar, megyeszerte 80 darab úgynevezett hulladékszigetet és 150 darab üveggyűjtő pontot alakítanak ki - sorolta.

Megszervezik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, 27 ezer 500 darab házi hulladékkomposztáló edényzetet bocsátanak a lakosság rendelkezésére, a szelektíven gyűjtött hulladék elszállításához pedig gépjárműveket is beszereznek - tájékoztatott az önkormányzati társulás elnöke.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés