Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szmogriadó Szolnokon

MTI, 2012. február 10. - péntek 15:41
Címkék: szmog, Szolnok
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szolnok levegőjének szálló por koncentrációja egészségtelennek minősül, ezért elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.


A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség pénteken közzétett tájékoztató szerint pénteken 11 órakor Szolnokon a szálló por (PM10) koncentrációja 190 százaléka volt a megengedettnek. A meteorológiai előrejelzések alapján a nap folyamán a légszennyezettség további emelkedésére lehet számítani a Tisza-parti megyeszékhelyen, ahol vasárnapig javulás várható.

A felügyelőség a gépjárműhasználat mellőzését, valamint a környezetbarát motorokkal működő autóbuszok, illetve a gázfűtés igénybevételét javasolja a város lakosságának. Ezen kívül felhívja a figyelmet arra is, hogy a kisgyermekkel sétálva lehetőleg kerüljék a belváros forgalmas útjainak környékét.

Az önkormányzat egyelőre nem vezetett be a gépjárművek közlekedésére vonatkozó korlátozást - tájékoztatta az MTI-t Pókász Endre, a helyhatóság sajtóreferense.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza