Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szmogriadó Szolnokon

MTI, 2012. február 10. - péntek 15:41
Címkék: szmog, Szolnok
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szolnok levegőjének szálló por koncentrációja egészségtelennek minősül, ezért elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.


A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség pénteken közzétett tájékoztató szerint pénteken 11 órakor Szolnokon a szálló por (PM10) koncentrációja 190 százaléka volt a megengedettnek. A meteorológiai előrejelzések alapján a nap folyamán a légszennyezettség további emelkedésére lehet számítani a Tisza-parti megyeszékhelyen, ahol vasárnapig javulás várható.

A felügyelőség a gépjárműhasználat mellőzését, valamint a környezetbarát motorokkal működő autóbuszok, illetve a gázfűtés igénybevételét javasolja a város lakosságának. Ezen kívül felhívja a figyelmet arra is, hogy a kisgyermekkel sétálva lehetőleg kerüljék a belváros forgalmas útjainak környékét.

Az önkormányzat egyelőre nem vezetett be a gépjárművek közlekedésére vonatkozó korlátozást - tájékoztatta az MTI-t Pókász Endre, a helyhatóság sajtóreferense.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés