Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Józsefváros: nem lesz kommunális adó

MTI, 2012. február 10. - péntek 16:41
Címkék: Budapest, Józsefváros
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A főváros VIII. kerületében nem lesz kommunális adó, nem is fontolgatják és jogilag sem lehetséges kivetni - közölte Egry Attila pénzügyekért felelős alpolgármester pénteken az MTI-vel.


A józsefvárosi alpolgármester arra reagált, hogy a szocialista párt fővárosi képviselői a nap folyamán tartott sajtótájékoztatójukon bírálták az ingatlanadót bevezető kerületi önkormányzatokat. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes utalt arra, hogy a hírek szerint a VIII. kerület fontolgatja az ingatlanadót, noha az ott élők többségének ez nagy terhet jelentene.

Egry Attila ezt tévedésnek nevezte, hangsúlyozta, nem áll szándékukban kivetni az adót. Mint ismertette, a városrész valóban fenntartotta magának a kommunális adó kivetésének jogát, erre azonban azért volt szükség, mert ellenkező esetben a fővárosi önkormányzat vethette volna ki azt a kerületre.

Az alpolgármester szavai szerint már az erről szóló, novemberi döntéskor jelezték, hogy nem vethető ki újabb adó a lakosságra, most pedig nem is fontolgathatnak hasonlót, mivel jogszabály tiltja, hogy adott évben - vagyis 2012-re - új adót vessenek ki, ez a lehetőség december 31-én megszűnt.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester előző nap egy napilap azonos tartalmú cikkére reagálva nevezte hazugságnak a kommunális adó bevezetését. A novemberi képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét idézve azt írta: "Én nem hiszek abban, hogy ennek a kerületnek a lakossága elbírna egy plusz adónemet. Az az álláspontom, hogy nem lehet a kerületben a lakosságot terhelő adókat, helyi adókat a közeljövőben bevezetni." Sem a tavaly ősszel elfogadott költségvetési koncepcióban, sem a jövő héten tárgyalandó költségvetési rendelet tervezetben nem szerepel kommunális adó - tudatta a városrész vezetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza