Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Józsefváros: nem lesz kommunális adó

MTI, 2012. február 10. - péntek 16:41
Címkék: Budapest, Józsefváros
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A főváros VIII. kerületében nem lesz kommunális adó, nem is fontolgatják és jogilag sem lehetséges kivetni - közölte Egry Attila pénzügyekért felelős alpolgármester pénteken az MTI-vel.


A józsefvárosi alpolgármester arra reagált, hogy a szocialista párt fővárosi képviselői a nap folyamán tartott sajtótájékoztatójukon bírálták az ingatlanadót bevezető kerületi önkormányzatokat. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes utalt arra, hogy a hírek szerint a VIII. kerület fontolgatja az ingatlanadót, noha az ott élők többségének ez nagy terhet jelentene.

Egry Attila ezt tévedésnek nevezte, hangsúlyozta, nem áll szándékukban kivetni az adót. Mint ismertette, a városrész valóban fenntartotta magának a kommunális adó kivetésének jogát, erre azonban azért volt szükség, mert ellenkező esetben a fővárosi önkormányzat vethette volna ki azt a kerületre.

Az alpolgármester szavai szerint már az erről szóló, novemberi döntéskor jelezték, hogy nem vethető ki újabb adó a lakosságra, most pedig nem is fontolgathatnak hasonlót, mivel jogszabály tiltja, hogy adott évben - vagyis 2012-re - új adót vessenek ki, ez a lehetőség december 31-én megszűnt.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester előző nap egy napilap azonos tartalmú cikkére reagálva nevezte hazugságnak a kommunális adó bevezetését. A novemberi képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét idézve azt írta: "Én nem hiszek abban, hogy ennek a kerületnek a lakossága elbírna egy plusz adónemet. Az az álláspontom, hogy nem lehet a kerületben a lakosságot terhelő adókat, helyi adókat a közeljövőben bevezetni." Sem a tavaly ősszel elfogadott költségvetési koncepcióban, sem a jövő héten tárgyalandó költségvetési rendelet tervezetben nem szerepel kommunális adó - tudatta a városrész vezetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés