Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Leszámol az óriásplakátokkal Csehország

MTI, 2012. február 09. - csütörtök 12:21
Címkék: Csehország, reklám, óriásplakát
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Öt éven belül eltűnnek az óriási reklámtáblák a csehországi közutak mellől. A vonatkozó törvény módosítását több hónapos éles viták után szerdán fogadta el a cseh képviselőház.


A közutakról szóló törvény módosítása alapján a jövőben az utak mentén csak azok helyezhetnek el reklámtáblákat, akik közvetlen kapcsolatban vannak a forgalommal, tehát a benzinkutak, az út menti vendéglők és szálláshelyek üzemeltetői. Az óriásplakátokat működési helyüktől legfeljebb 200 méterre helyezhetik el. Az összes többi reklámtáblának öt éven belül el kell tűnnie az utak mellől.

A vitában elhangzott, hogy Európában szinte sehol sincs annyi óriásplakát és reklám az utak mentén, mint Csehországban. A prágai sajtó szerint a csehországi sztrádák mellett átlagban 50 méterenként van egy-egy óriási reklámtábla. Ez komoly gondokat okoz, és sok esetben bizonyíthatóan a balesetekhez is hozzájárul. Ugyanakkor esztétikailag egyértelműen "környezetszennyezőnek" minősíthető a jelenség.

A közutak mentén álló óriási reklámtáblák számának minimumra való korlátozását a jobboldali kormánykoalíció javasolta. A baloldali ellenzék azzal bírálta a javaslatot, hogy annak elfogadásához bizonyos gazdasági és lobbi körök érdekei fűződnek.

A kormányzat szerint azonban ez az intézkedés szükséges, ha Csehország valóban Európához kíván tartozni.

"A kormány javaslata a lehető legszigorúbb: öt éven belül korlátozni fogja a reklámtáblák számát az autópályák, a gyorsforgalmi utak, az első-, másod- és harmadosztályú utak, valamint a helyi jelentőségű utak mentén is" - mondta Pavel Dobes közlekedési miniszter újságíróknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza