Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Leszámol az óriásplakátokkal Csehország

MTI, 2012. február 09. - csütörtök 12:21
Címkék: Csehország, reklám, óriásplakát
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Öt éven belül eltűnnek az óriási reklámtáblák a csehországi közutak mellől. A vonatkozó törvény módosítását több hónapos éles viták után szerdán fogadta el a cseh képviselőház.


A közutakról szóló törvény módosítása alapján a jövőben az utak mentén csak azok helyezhetnek el reklámtáblákat, akik közvetlen kapcsolatban vannak a forgalommal, tehát a benzinkutak, az út menti vendéglők és szálláshelyek üzemeltetői. Az óriásplakátokat működési helyüktől legfeljebb 200 méterre helyezhetik el. Az összes többi reklámtáblának öt éven belül el kell tűnnie az utak mellől.

A vitában elhangzott, hogy Európában szinte sehol sincs annyi óriásplakát és reklám az utak mentén, mint Csehországban. A prágai sajtó szerint a csehországi sztrádák mellett átlagban 50 méterenként van egy-egy óriási reklámtábla. Ez komoly gondokat okoz, és sok esetben bizonyíthatóan a balesetekhez is hozzájárul. Ugyanakkor esztétikailag egyértelműen "környezetszennyezőnek" minősíthető a jelenség.

A közutak mentén álló óriási reklámtáblák számának minimumra való korlátozását a jobboldali kormánykoalíció javasolta. A baloldali ellenzék azzal bírálta a javaslatot, hogy annak elfogadásához bizonyos gazdasági és lobbi körök érdekei fűződnek.

A kormányzat szerint azonban ez az intézkedés szükséges, ha Csehország valóban Európához kíván tartozni.

"A kormány javaslata a lehető legszigorúbb: öt éven belül korlátozni fogja a reklámtáblák számát az autópályák, a gyorsforgalmi utak, az első-, másod- és harmadosztályú utak, valamint a helyi jelentőségű utak mentén is" - mondta Pavel Dobes közlekedési miniszter újságíróknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés