Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

MÁV - Sorszámozott igazolást kérnek a diákoktól

MTI, 2012. február 08. - szerda 12:51
Címkék: MÁV, diák
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell felmutatniuk a diákoknak a kedvezményes vasúti közlekedéshez az év elejétől - közölte a Máv-Start Zrt. szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.


A közlemény szerint megváltozott a diákigazolványok kiállítását és felhasználását szabályozó jogszabály, ez érinti a vasúti kedvezményekre vonatkozó előírásokat is.

Addig amíg az igényelt diákigazolványok nem készülnek el, az oktatási intézmények a diák kérésére egy - a kormányrendeletben meghatározott adattartalmú, eredeti aláírással és bélyegzővel ellátott, sorszámozott - igazolást ad ki ideiglenes diákigazolvány helyett, amely a diákigazolvánnyal egyenértékű és 60 napig érvényes. A vasúti utazáskor a tanulói kedvezményhez a jegyvizsgáló csak ezt az igazolást fogadhatja el - olvasható a közleményben.

A Máv-Start Zrt. hozzátette: a január 1-je előtt kibocsátott ideiglenes diákigazolványok a feltüntetett érvényességi időig felhasználhatók.

Közölték: amennyiben a tanuló nem a rendeletben meghatározott igazolással vette igénybe a kedvezményét, 15 napon belül a jegyvizsgáló által megírt utasleadási lappal, és a kedvezményre jogosító, utólagosan kiállított igazolással együtt forduljon a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatához.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés