Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!


Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédők a Szentendrei úti Auchanban

MTI, 2012. február 08. - szerda 14:51
Címkék: Auchan, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bemutató ellenőrzést tartottak a Szentendrei úti Auchan áruházban a Budapest Főváros Kormányhivatala keretében működő Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai szerdán az év eleje óta tartó kiskereskedelmi ellenőrzéssorozat részeként.


A január elejétől eddig lefolytatott húsz ellenőrzés során talált jogsértések feldolgozása még tart, miután határozatok eddig nem születtek, így a kiszabott bírság sem tudható - mondta Selmeci Zsuzsanna, a felügyelőség osztályvezetője.

A sajtó nyilvánosságával tartott ellenőrzés a bejárathoz közeli, külön pénztárral működő illatszer osztályon kezdődött. Kameneczky Péter felügyelő arra hívta fel a figyelmet, hogy a "grátisz" adott többletmennyiséget a vásárló csak úgy tudja ellenőrizni, ha a nagyobb kiszerelés mellett ott van a kisebb is, és mindkettő ugyan annyiba kerül. Amennyiben pedig három fogkefét egybe csomagolva árul akciósan az áruház, annak olcsóbbnak kell lennie, mint a külön-külön megvásárolt háromszor egy darab fogkefének.Tipikus probléma az áruházakban az, hogy ha éjfélkor lejár az akció, az adott termék, és a polcra függesztett akcióra figyelmeztető tábla nem tűnik el azonnal. A vevő a pénztárnál értesül arról, hogy a termék már drágább.

A mostani ellenőrzés a zöldség osztályon folytatódott, ahol azt nézte meg a felügyelő, hogy a mérlegeken a hitelesítési matrica nem járt-e még le. Rendben volt. Az ellenőrzés során szóba került még az a visszatérő probléma is, amikor az áruház átcímkézi az árut, hogy a szállító vonalkódja mellé felkerüljön a sajátja is. Ekkor az eredeti vonalkódra ráragasztható az új, és a nettó súly, valamint a szavatossági idő sem változhat az eredetihez képest. A mélyhűtőből próbaképpen kiemelt csomagolt szalonnán rendben volt az új matrica, és látszott a régi is.

Selmeci Zsuzsanna elmondta, hogy szintén tipikus jelenség az, hogy a korábban a forgalomból kivont, egészségre káros termékek - átcsomagolva - megjelennek újra a boltokban. A rutinos felügyelőket azonban nem lehet megtéveszteni.

Arra a kérdésre, hogy a sajtó nyilvánossága nem veszélyezteti-e az ellenőrzést, azt válaszolta az osztályvezető, hogy az lenne a legjobb, ha soha semmilyen hibát, jogsértést nem találnának.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Fókuszban a fogyasztóvédelem és a reklámjog - Mikor büntet a GVH?
DM-kampányok és a reklámtörvény
Jelentkezzen konferenciánkra!

Kommentek

Matus László, 2014. október 21.

Először is egy kicsit /és persze egy bizonyos szintig/ megértőnek kell/lene/ lenni.Biztosan van...

Birtokháborítás hanggal és szaggal

Farkas néni, 2014. október 20.

Kérdezem mi a teendő egy nagyváros közepén, szűk utcákban, ha a szomszéd grillezni akar? Bef...

Birtokháborítás hanggal és szaggal

Matus László, 2014. október 19.

Drágább mint a késedelmi díj? Drágább mint az idegeskedés? Egyébként pedig csak félve,halk...

Nem fizettem, mert nem kaptam számlát

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Lássunk világot!
Taxidermia Taxidermia Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés