Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már lehet használni a szociális kártyát az I. kerületben

MTI, 2012. február 07. - kedd 13:21
Címkék: Budapest, szociális kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már lehet fizetni az I. kerületi szociális kártyákkal a városrész üzleteiben; Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester példaértékűnek nevezte az önkormányzat által adott támogatási rendszert.


Az I. kerületben idén januárban lépett életbe a szociális kártyáról szóló rendelet, az önkormányzat február 1-jén töltötte fel először a jogosultak plasztikkártyáit.

Nagy Gábor Tamás hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: mindig tovább kell gondolni, hogy egy önkormányzat hogyan tud segíteni rászorulóin, hogyan tudja legjobban eljuttatni azt a segítséget, hogy azt valóban a szándéknak megfelelően használják fel az érintettek. Mint ismertette, a városrész saját forrásból rendszeresen támogatja a legalacsonyabb jövedelműeket, a cél az, hogy ezt a kedvezményezettek a létfenntartásra fordítsák, és ne cigarettára vagy alkoholra.

A polgármester tájékoztatása szerint a kártyára havonta tölti fel az önkormányzat a támogatást, a családok pedig bankkártyaként tudnak fizetni vele az elfogadóhelyeken. Szavai szerint a CBA-val tudtak megállapodást kötni, az üzlethálózatnál fizetéskor meg tudják különböztetni a legalapvetőbb élelmiszereket, például tejet, kenyeret, cukrot; emellett a kártyával rendelkezők további támogatást is kapnak.

A CBA 7 boltja jól lefedi az I. kerületi városrészeket, így az érintettek a lakóhelyükhöz közel tudják elintézni napi vásárlásaikat, de a rendszer nyitott, bármely elfogadóhely csatlakozhat hozzá - mondta Nagy Gábor Tamás.

A kerület vezetője korszerűnek, könnyen átláthatónak nevezte a kártyarendszert, amely álláspontja szerint országos mintává válhat, mert megkönnyíti mind a segélyt osztók, mind pedig a felhasználók életét.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője a vállalat társadalmi felelősségvállalását hangsúlyozva elmondta: közel áll a filozófiájukhoz a rászorultak segítése, ezért örül a partnerségnek. Jelezte: a kártyát használókat a cégcsoport maga is támogatja azzal, hogy a vásárlások során 5 százalék kedvezményt ad az érintetteknek. A kommunikációs vezető bizalmának adott hangot abban, hogy több települési és kerületi önkormányzat is kedvet kap a kártya bevezetéséhez.

Az I. kerületi szociális kártya sikeréről szólva hangsúlyozta: szerda óta van lehetőség erre a fizetési módra, ezalatt a kártyákkal mintegy 180 ezer forint forgalmat bonyolítottak, a tranzakciók száma pedig meghaladta a százat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés