Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már lehet használni a szociális kártyát az I. kerületben

MTI, 2012. február 07. - kedd 13:21
Címkék: Budapest, szociális kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már lehet fizetni az I. kerületi szociális kártyákkal a városrész üzleteiben; Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester példaértékűnek nevezte az önkormányzat által adott támogatási rendszert.


Az I. kerületben idén januárban lépett életbe a szociális kártyáról szóló rendelet, az önkormányzat február 1-jén töltötte fel először a jogosultak plasztikkártyáit.

Nagy Gábor Tamás hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: mindig tovább kell gondolni, hogy egy önkormányzat hogyan tud segíteni rászorulóin, hogyan tudja legjobban eljuttatni azt a segítséget, hogy azt valóban a szándéknak megfelelően használják fel az érintettek. Mint ismertette, a városrész saját forrásból rendszeresen támogatja a legalacsonyabb jövedelműeket, a cél az, hogy ezt a kedvezményezettek a létfenntartásra fordítsák, és ne cigarettára vagy alkoholra.

A polgármester tájékoztatása szerint a kártyára havonta tölti fel az önkormányzat a támogatást, a családok pedig bankkártyaként tudnak fizetni vele az elfogadóhelyeken. Szavai szerint a CBA-val tudtak megállapodást kötni, az üzlethálózatnál fizetéskor meg tudják különböztetni a legalapvetőbb élelmiszereket, például tejet, kenyeret, cukrot; emellett a kártyával rendelkezők további támogatást is kapnak.

A CBA 7 boltja jól lefedi az I. kerületi városrészeket, így az érintettek a lakóhelyükhöz közel tudják elintézni napi vásárlásaikat, de a rendszer nyitott, bármely elfogadóhely csatlakozhat hozzá - mondta Nagy Gábor Tamás.

A kerület vezetője korszerűnek, könnyen átláthatónak nevezte a kártyarendszert, amely álláspontja szerint országos mintává válhat, mert megkönnyíti mind a segélyt osztók, mind pedig a felhasználók életét.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője a vállalat társadalmi felelősségvállalását hangsúlyozva elmondta: közel áll a filozófiájukhoz a rászorultak segítése, ezért örül a partnerségnek. Jelezte: a kártyát használókat a cégcsoport maga is támogatja azzal, hogy a vásárlások során 5 százalék kedvezményt ad az érintetteknek. A kommunikációs vezető bizalmának adott hangot abban, hogy több települési és kerületi önkormányzat is kedvet kap a kártya bevezetéséhez.

Az I. kerületi szociális kártya sikeréről szólva hangsúlyozta: szerda óta van lehetőség erre a fizetési módra, ezalatt a kártyákkal mintegy 180 ezer forint forgalmat bonyolítottak, a tranzakciók száma pedig meghaladta a százat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza