Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Razzia a fatolvajok ellen a Közép-Tisza mentén

MTI, 2012. február 03. - péntek 14:21
Címkék: fatolvaj, razzia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Huszonegy eljárást indítottak a hatóságok annak az átfogó akciónak az eredményeként, amelyet a folyó árterén garázdálkodó fatolvajok elfogása érdekében hajtottak végre a Közép-Tisza mentén - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője csütörtökön az MTI-vel.


Busi László elmondta: az akcióban öt hatóság mintegy harminc munkatársa vett részt, egyetlen nap alatt többtucatnyi ellenőrzést végeztek szerdán Kisköre és Szolnok között a Tisza mindkét partján.

A razzia célja a súlyos károkat okozó fatolvajok elfogása volt. Nyolc embert értek tetten és állítottak elő, akik a folyó ártereire igyekeztek, hogy engedély nélkül fát vágjanak, vagy a fával megrakott kerékpárjukat tolták hazafelé; 18 esetben indult szabálysértési eljárás - tájékoztatott a kapitányság irányítója.

Jelezte: az ellenőrzések más jogsértésekre is fényt derítettek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai például Kőtelken egy Tüzép-telep ellen kezdeményeztek adóigazgatási eljárást. Egy tiltott, úgynevezett gereblyéző módszert alkalmazó orvhorgász társaság is lebukott, nekik állatkínzásért kell majd felelniük. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakértőinek bevonásával szintén büntetőfeljelentést tettek a rendőrök azok ellen a tiszabői férfiak ellen, akik egy 50 ezer forint természetvédelmi értékű mocsári teknőst próbáltak elvinni a község határában a holtágból.

Busi László jelezte: a mostani razzián felderített eseteken kívül tavaly november óta 15 jelentősebb falopási ügyben nyomoznak. A gyanúsítottaknál talált mintegy 400 köbméternyi fa értéke eléri a négymillió forintot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza