Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Razzia a fatolvajok ellen a Közép-Tisza mentén

MTI, 2012. február 03. - péntek 14:21
Címkék: fatolvaj, razzia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Huszonegy eljárást indítottak a hatóságok annak az átfogó akciónak az eredményeként, amelyet a folyó árterén garázdálkodó fatolvajok elfogása érdekében hajtottak végre a Közép-Tisza mentén - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője csütörtökön az MTI-vel.


Busi László elmondta: az akcióban öt hatóság mintegy harminc munkatársa vett részt, egyetlen nap alatt többtucatnyi ellenőrzést végeztek szerdán Kisköre és Szolnok között a Tisza mindkét partján.

A razzia célja a súlyos károkat okozó fatolvajok elfogása volt. Nyolc embert értek tetten és állítottak elő, akik a folyó ártereire igyekeztek, hogy engedély nélkül fát vágjanak, vagy a fával megrakott kerékpárjukat tolták hazafelé; 18 esetben indult szabálysértési eljárás - tájékoztatott a kapitányság irányítója.

Jelezte: az ellenőrzések más jogsértésekre is fényt derítettek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai például Kőtelken egy Tüzép-telep ellen kezdeményeztek adóigazgatási eljárást. Egy tiltott, úgynevezett gereblyéző módszert alkalmazó orvhorgász társaság is lebukott, nekik állatkínzásért kell majd felelniük. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakértőinek bevonásával szintén büntetőfeljelentést tettek a rendőrök azok ellen a tiszabői férfiak ellen, akik egy 50 ezer forint természetvédelmi értékű mocsári teknőst próbáltak elvinni a község határában a holtágból.

Busi László jelezte: a mostani razzián felderített eseteken kívül tavaly november óta 15 jelentősebb falopási ügyben nyomoznak. A gyanúsítottaknál talált mintegy 400 köbméternyi fa értéke eléri a négymillió forintot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés