Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem jelentett problémát a növekvő gázfogyasztás

MTI, 2012. február 03. - péntek 10:11
Címkék: gáz, fogyasztás, hideg
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az MMBF Földgáztároló Zrt. tárolója kifogástalanul működik, amit mutat az is, hogy a napi 13-14 millió köbméter gáz kitárolása a kereskedelmi készletből fennakadás nélkül történik - mondta Gáti István, a cég vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.


Hozzátette: a kitárolás néhány napja emelkedett 10 millió köbméter fölé, mert a kereskedelmi és üzleti partnereik megkezdték a gáz kivételét. Mint mondta, nem jelent majd problémát az sem, ha következő napokban tovább nő a kitárolt mennyiség.

A vezérigazgató jelezte: most csak a kereskedelmi készlet fogy, a stratégiai nem.

A stratégiai földgáztárolóban - a rendelet szerinti mennyiség - 915 millió köbméter földgáz van, és további 500 milliót tartalmaz a stratégiai tárolót üzemeltető MMBF kereskedelmi tárolója.

A stratégiai tárolót június végéig kell feltölteni 1,2 milliárd köbméterre. A tárolóból a kitárolási kapacitás napi 20 plusz 5 millió köbméter. A törvény szerint a biztonsági földgáztárolóban legalább 600 millió, legfeljebb 1,2 milliárd köbméter, mintegy 60 napra elegendő készletet kell tárolni.

A földgázkészletek másik része az E.ON Földgáz Storage kereskedelmi tárolóiban van. Ezekben jelenleg összességében 36,4 százalékos a telítettség, 1,538 milliárd köbméter földgázkészlet van bennük a kereskedői igényeknek megfelelően. A hét elején Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI-nek, hogy a napokban napi 15-20 millió köbmétert tároltak ki a kereskedők igényeinek megfelelően, és a szerződésben lekötött maximum napi 39 millió köbmétert is biztosítani tudják.

Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy csütörtökön kismértékben 64 millióról várhatóan 69 millió köbméterre emelkedik a gázfogyasztás. Véleménye szerint, ha nem lesz műszaki probléma, akkor a magyar rendszerben nem lesz ellátási zavar, még akkor sem, ha tovább csökken a hőmérséklet. Megjegyezte: az elmúlt téli hónapokban az átlag gázfogyasztás 10-15 százalékkal alacsonyabb volt Magyarországon, mint a megszokott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza