Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Beszüntette működését a Malév

MTI, 2012. február 03. - péntek 09:41
Címkék: Malév, csőd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Péntek reggel hat órakor beszüntette működését a Malév, és valamennyi járatát törölte. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren nyugodtan várakoznak az emberek. A közszolgálati rádiónak nyilatkozó miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy újraindulhat a légitársaság működése.


A repülőtéren reggel hét órakor jelentették be, hogy a Malév valamennyi pénteki járatát törölték. Az utasok hét óráig azt a tájékoztatást kapták, hogy késnek a légitársaság járatai.

A várakozó emberekkel hangosbemondón közölték, hogy a Malév jegyeladó pultjánál kaphatnak további információt. Az MTI a helyszínen azt tapasztalta, hogy az utasok nyugodtak, mindazonáltal nagy a rendőri készültség.

A Malév igazgatósága közleményben tudatta az MTI-vel, hogy reggel hat órakor elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Limburger Lóránt vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy az elmúlt napok beszámolóinak hatására a cég partnerei elvesztették bizalmukat, és előre kérték az általuk nyújtott szolgáltatások ellentételezését.

-

Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy mára már tarthatatlanná vált a légitársaság helyzete - olvasható a közleményben.

A Malév azt ígéri, más járatokra történő átfoglalással, vagy más közlekedési móddal segíti a jegytulajdonosokat abban, hogy eljussanak a célállomásra. Január 31-én életbe lépett egy kormányrendelet, amely szerint azon utasok számára biztosítható a segítségnyújtás, akik érvényes menetjegyüket a Malév leállási napját megelőzően vásárolták meg, és akiknek a Malév-járatra szóló menetjegye a leállás napján vagy az azt követő három naptári napon belül biztosít jogot az utazásra, továbbá azoknak, akik a társaság leállásának napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszaútra érvényes járatokra szóló menetjeggyel rendelkeznek 2012. február 29-nél nem későbbi időpontra.

Orbán Viktor kormányfő a MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy nem lehetetlen a légitársaság újraindulása.

"Ha meg tudunk szabadulni a csontvázszerűen megörökölt terheitől a múltnak, akkor lehet még magyar nemzeti légitársaság" - mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy kellene is nemzeti légitársaság, de az európai gazdasági válság miatt nem tolonganak a befektetők az európai repülési piacon.

Azonban ha van olyan befektető, aki a saját pénzét is kockáztatva megpróbál nyereségesen, de legalábbis nem veszteségesen működtetni egy nemzeti légitársaságot, akkor létrehoznak egy ilyen új céget - jelezte.

Orbán Viktor közölte: két Malév-gép maradt a határokon kívül: egy Tel-Avivban, egy pedig Írországban.

A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak.

A Budapest Airport péntek reggel öt órakor kapott tájékoztatást a Malévtől, hogy nem indulnak a légitársaság járatai - közölte Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repteret üzemeltető cég szóvivője az MTI-vel. Hozzátette: a péntek erős nap a reptéren, a délután folyamán indul több járat. A Bud.hu oldal szerint ma 64 Malév-járat indult volna.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Eladó a Malév 1ft-ért.. , 2012. február 03. - péntek 17:02

"A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak" Persze a mutyi pénzeket adókból kell a kötsög cégbe (ez is az) pumpálni ratyi kiszolgáló eltüntetem a zsetont Malév Kft-éken keresztül csak nem "A" váli víz emlékezet kiesést okoz kedves Viktor mikor csak egy pár száz millát nyomtak a malévbe mikor nyögdécselt a havarok biznisze (cimbik vezették akkor)hát lehet régen volt 1998-2002 ? Nem , adjuk el megint pistabácsinak az alföldre 265 ft-ért majd ketté év múlva vásároljuk vissza 300 milliárdért:) Tök óccsó lesz a (főleg a népnek) nah meg muszály nekünk egy Malév még ha éhen pusztulunk is :)

Matus László, 2012. február 03. - péntek 13:38

És hazudtunk /hazudnak/ reggel,délben meg este!!Még a leállás előtt tíz perccel is kamuztak nem is beszélve a tegnapi és tegnapelőtti nyilatkozatokkal ahol kimondottan cáfolták azt hogy leállna a MALÉV és tukmálták a jegyeket az emberekre, mondván,hogy nincs mitől félni.Persze ezt is a melós /utas/ szívja meg aki kidobta a pénzét az ablakon, plusz még oda a nyaralása,munkája,tárgyalása, családi baráti programja.Nem igaz,hogy nem tudták legalább egy hónapja,hogy ebből baj lesz, és ez innentől kezdve szándékos,előre kitervelt károkozás.

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés