Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Beszüntette működését a Malév

MTI, 2012. február 03. - péntek 09:41
Címkék: Malév, csőd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Péntek reggel hat órakor beszüntette működését a Malév, és valamennyi járatát törölte. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren nyugodtan várakoznak az emberek. A közszolgálati rádiónak nyilatkozó miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy újraindulhat a légitársaság működése.


A repülőtéren reggel hét órakor jelentették be, hogy a Malév valamennyi pénteki járatát törölték. Az utasok hét óráig azt a tájékoztatást kapták, hogy késnek a légitársaság járatai.

A várakozó emberekkel hangosbemondón közölték, hogy a Malév jegyeladó pultjánál kaphatnak további információt. Az MTI a helyszínen azt tapasztalta, hogy az utasok nyugodtak, mindazonáltal nagy a rendőri készültség.

A Malév igazgatósága közleményben tudatta az MTI-vel, hogy reggel hat órakor elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Limburger Lóránt vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy az elmúlt napok beszámolóinak hatására a cég partnerei elvesztették bizalmukat, és előre kérték az általuk nyújtott szolgáltatások ellentételezését.

-

Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy mára már tarthatatlanná vált a légitársaság helyzete - olvasható a közleményben.

A Malév azt ígéri, más járatokra történő átfoglalással, vagy más közlekedési móddal segíti a jegytulajdonosokat abban, hogy eljussanak a célállomásra. Január 31-én életbe lépett egy kormányrendelet, amely szerint azon utasok számára biztosítható a segítségnyújtás, akik érvényes menetjegyüket a Malév leállási napját megelőzően vásárolták meg, és akiknek a Malév-járatra szóló menetjegye a leállás napján vagy az azt követő három naptári napon belül biztosít jogot az utazásra, továbbá azoknak, akik a társaság leállásának napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszaútra érvényes járatokra szóló menetjeggyel rendelkeznek 2012. február 29-nél nem későbbi időpontra.

Orbán Viktor kormányfő a MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy nem lehetetlen a légitársaság újraindulása.

"Ha meg tudunk szabadulni a csontvázszerűen megörökölt terheitől a múltnak, akkor lehet még magyar nemzeti légitársaság" - mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy kellene is nemzeti légitársaság, de az európai gazdasági válság miatt nem tolonganak a befektetők az európai repülési piacon.

Azonban ha van olyan befektető, aki a saját pénzét is kockáztatva megpróbál nyereségesen, de legalábbis nem veszteségesen működtetni egy nemzeti légitársaságot, akkor létrehoznak egy ilyen új céget - jelezte.

Orbán Viktor közölte: két Malév-gép maradt a határokon kívül: egy Tel-Avivban, egy pedig Írországban.

A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak.

A Budapest Airport péntek reggel öt órakor kapott tájékoztatást a Malévtől, hogy nem indulnak a légitársaság járatai - közölte Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repteret üzemeltető cég szóvivője az MTI-vel. Hozzátette: a péntek erős nap a reptéren, a délután folyamán indul több járat. A Bud.hu oldal szerint ma 64 Malév-járat indult volna.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Eladó a Malév 1ft-ért.. , 2012. február 03. - péntek 17:02

"A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak" Persze a mutyi pénzeket adókból kell a kötsög cégbe (ez is az) pumpálni ratyi kiszolgáló eltüntetem a zsetont Malév Kft-éken keresztül csak nem "A" váli víz emlékezet kiesést okoz kedves Viktor mikor csak egy pár száz millát nyomtak a malévbe mikor nyögdécselt a havarok biznisze (cimbik vezették akkor)hát lehet régen volt 1998-2002 ? Nem , adjuk el megint pistabácsinak az alföldre 265 ft-ért majd ketté év múlva vásároljuk vissza 300 milliárdért:) Tök óccsó lesz a (főleg a népnek) nah meg muszály nekünk egy Malév még ha éhen pusztulunk is :)

Matus László, 2012. február 03. - péntek 13:38

És hazudtunk /hazudnak/ reggel,délben meg este!!Még a leállás előtt tíz perccel is kamuztak nem is beszélve a tegnapi és tegnapelőtti nyilatkozatokkal ahol kimondottan cáfolták azt hogy leállna a MALÉV és tukmálták a jegyeket az emberekre, mondván,hogy nincs mitől félni.Persze ezt is a melós /utas/ szívja meg aki kidobta a pénzét az ablakon, plusz még oda a nyaralása,munkája,tárgyalása, családi baráti programja.Nem igaz,hogy nem tudták legalább egy hónapja,hogy ebből baj lesz, és ez innentől kezdve szándékos,előre kitervelt károkozás.

Kommentek

Chris , 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

Chris , 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

Chris, 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés