Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A fagyás miatt elfolyt vizet a fogyasztó fizeti

MTI, 2012. február 03. - péntek 12:51
Címkék: víz, csatorna, fagyás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A házi ivóvízhálózaton a fagyás következtében elfolyt vízmennyiséget éppúgy ki kell fizetnie a fogyasztónak, mint ha azt elfogyasztotta volna - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség pénteken az MTI-vel.


A szövetség a közleményében arra figyelmezteti a lakosságot, hogy az elkövetkező napokban várható nagy hideg miatt készítse fel a vízmérőaknákat, a kerti csapokat, a fagy által veszélyeztetett, falon kívül futó vízvezetékeket a fokozott hidegre.

-

Mint írták, a fagyás miatt elfolyt víz súlyosan károsíthatja, veszélyeztetheti az emberek értékeit és otthonát. A fagy által károsított vízmérő cseréjének költségét is a felhasználónak kell megfizetnie - tették hozzá, rámutatva, hogy a vízelfolyás következtében keletkező kár összege a több százezer forintot is elérheti.

A víziközmű szövetség közlése szerint különösen veszélyeztetettek azok az ingatlanok, nyaralók, amelyek a téli időszakban fűtés és felügyelet nélkül vannak. Nemcsak a vízmérő aknákban, hanem a fűtés nélküli helyiségekben és pincékben is fagyveszélynek vannak kitéve a vízmérők és a vízvezetékek.

A szövetség azt kéri, hogy amennyiben valaki vízszivárgást észlel, azt haladéktalanul jelentse be vízszolgáltatójánál, a vízdíjszámlán szereplő elérhetőségen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza