Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Radioaktív víz folyt el Fukusimában

MTI, 2012. február 02. - csütörtök 10:21
Címkék: radioaktivitás, Fukusima
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint nyolc tonna radioaktív víz folyt el a Fukusima-1 erőmű négyes reaktorblokkjából - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco.


Szakértők szerint az incidens nem okoz jelentős fennakadást az erőmű stabilizálásáért folyó erőfeszítésekben, de a japán kormány számára komoly kellemetlenséget okozhat az eset.

A kabinet jelenleg arról próbálja meg meggyőzni a közvéleményt, hogy újra kell indítani azokat az atomreaktorokat, amelyeket a tavaly márciusi földrengés és szökőár kiváltotta fukusimai katasztrófa után biztonsági átvizsgálás céljából leállítottak. Japán 54 reaktorából most csupán három üzemel.

A kedden felfedezett szivárgást egy cső szétrepedése okozta, amiért valószínűleg a hideg időjárás felelős - mondta a Tepco szóvivője, kiemelve, hogy az elfolyt víz radioaktív szennyezettsége nagyon kis mértékű. A víz egy tároló helyiségbe vezető csatornába folyt, és nem jutott ki az erőműből.

"Nem mondanám, hogy ez egy pozitív fejlemény, de az sem valószínű, hogy növeli a nyugtalanságot az atomerőművek biztonságával kapcsolatban - mondta Szumita Kendzsi, az Oszakai Egyetem tiszteletbeli professzora - Ha nem történt volna meg a fukusimai baleset, akkor egy ilyen incidenst valószínűleg be sem jelentettek volna".

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség küldöttsége egyhetes helyszíni vizsgálatot követően kedden arról számolt be, hogy ajánlásaival összhangban állnak a japán atomerőművekben végzett hatósági ellenőrzések, de több erőfeszítést szorgalmazott annak érdekében, hogy helyreálljon az állampolgárok bizalma az atomenergiában.

Az energiahordozókban rendkívül szegény szigetországban a márciusi katasztrófát megelőzően az áramellátás közel egyharmadát adták az atomerőművek. A kormány a zavartalan áramellátás biztosítása érdekében minél hamarabb szeretné újraindíttatni a leállított reaktorokat, de a lakossági félelmek és a helyi önkormányzatok tiltakozása miatt egyelőre kérdéses, hogy ez sikerül-e.

Korábbi jelentések szerint a nyári csúcsidőszakban az energiaszolgáltatók a rektorok újraindítása nélkül is képesek lesznek az áramigény kielégítésére.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés