Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Radioaktív víz folyt el Fukusimában

MTI, 2012. február 02. - csütörtök 10:21
Címkék: radioaktivitás, Fukusima
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint nyolc tonna radioaktív víz folyt el a Fukusima-1 erőmű négyes reaktorblokkjából - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco.


Szakértők szerint az incidens nem okoz jelentős fennakadást az erőmű stabilizálásáért folyó erőfeszítésekben, de a japán kormány számára komoly kellemetlenséget okozhat az eset.

A kabinet jelenleg arról próbálja meg meggyőzni a közvéleményt, hogy újra kell indítani azokat az atomreaktorokat, amelyeket a tavaly márciusi földrengés és szökőár kiváltotta fukusimai katasztrófa után biztonsági átvizsgálás céljából leállítottak. Japán 54 reaktorából most csupán három üzemel.

A kedden felfedezett szivárgást egy cső szétrepedése okozta, amiért valószínűleg a hideg időjárás felelős - mondta a Tepco szóvivője, kiemelve, hogy az elfolyt víz radioaktív szennyezettsége nagyon kis mértékű. A víz egy tároló helyiségbe vezető csatornába folyt, és nem jutott ki az erőműből.

"Nem mondanám, hogy ez egy pozitív fejlemény, de az sem valószínű, hogy növeli a nyugtalanságot az atomerőművek biztonságával kapcsolatban - mondta Szumita Kendzsi, az Oszakai Egyetem tiszteletbeli professzora - Ha nem történt volna meg a fukusimai baleset, akkor egy ilyen incidenst valószínűleg be sem jelentettek volna".

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség küldöttsége egyhetes helyszíni vizsgálatot követően kedden arról számolt be, hogy ajánlásaival összhangban állnak a japán atomerőművekben végzett hatósági ellenőrzések, de több erőfeszítést szorgalmazott annak érdekében, hogy helyreálljon az állampolgárok bizalma az atomenergiában.

Az energiahordozókban rendkívül szegény szigetországban a márciusi katasztrófát megelőzően az áramellátás közel egyharmadát adták az atomerőművek. A kormány a zavartalan áramellátás biztosítása érdekében minél hamarabb szeretné újraindíttatni a leállított reaktorokat, de a lakossági félelmek és a helyi önkormányzatok tiltakozása miatt egyelőre kérdéses, hogy ez sikerül-e.

Korábbi jelentések szerint a nyári csúcsidőszakban az energiaszolgáltatók a rektorok újraindítása nélkül is képesek lesznek az áramigény kielégítésére.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza