Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzért rongáltak gázórát Nógrádban

MTI, 2012. február 02. - csütörtök 14:11
Címkék: gáz, lopás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eljárást indítottak Nógrád megyében két férfi ellen, akik pénzért rongáltak meg gázórákat, hogy azok a valósnál kevesebb fogyasztást mutassanak; több fogyasztót is kihallgattak már gyanúsítottként és a kör várhatóan tovább bővül - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.


Dankóné Nagy Éva elmondta: a főkapitányság bűnügyi osztálya, a szécsényi rendőrkapitányság és a Tigáz szakemberei szerdán tartottak ellenőrzést több fogyasztónál, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gázmérő órák megrongálásával nagyobb mennyiségű és értékű földgázt loptak el.

Egy 42 éves isaszegi és egy 36 éves varsányi férfit előállítottak, ellenük dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt indítottak eljárást. Az isaszegi férfit őrizetbe is vették, mivel korábban már folyt ellene eljárás hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

Az adatok szerint 2008-tól több családi ház mérőóráját rongálták meg úgy, hogy a plombát feltörték, eltávolították és megváltoztatták az óraállást.

A szóvivő közölte: a két férfi alkalmanként több tízezer forintot kapott a fogyasztóktól a beavatkozásért, a gázszolgáltatónak pedig többmilliós nagyságrendű kárt okoztak.

Dankóné Nagy Éva elmondta azt is, hogy több fogyasztót is kihallgattak már gyanúsítottként lopás miatt, és újabb személyek is a hatóság látókörébe kerültek. A nyomozást szakértő bevonásával folytatják - tette hozzá.

A szóvivő az MTI kérdésére nem kívánta megnevezni, hogy konkrétan mely településeken zajlottak, illetve zajlanak az ellenőrzések.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza