Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Internetes csalót fogott a dorogi rendőrség

MTI, 2012. február 01. - szerda 12:21
Címkék: internet, csalás, Redcoon
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít egy 42 éves balkányi férfit a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsított egy internetes áruházzal csalta ki az emberek pénzét. A férfi már előzetesben van.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi Redcoon webáruház elnevezéssel hozott létre internetes honlapot, amelyen keresztül műszaki cikkeket lehetett rendelni. A gyanútlan ügyfeleknek a megrendelt termékek vételárát a cég honlapján megadott bankszámlára kellett átutalniuk, de a szállítót hiába várták, a megrendelt áru a mai napig nem került leszállításra, a céget pedig a honlapon megadott elérhetőségek egyikén sem lehetett elérni.

A Dorogi Rendőrkapitányságra január 28-án helyezte előzetes letartóztatásba a férfit. Az eddigi adatok szerint a csaló 9 megrendelőnek összesen több mint 600 ezer forint kárt okozott, de várhatóan bővülni fog a sértettek száma és az okozott kár nagysága a nyomozás előrehaladtával.

A férfit, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését, nem először áll gyanúsítottként a rendőrök előtt. 3 alkalommal volt már büntetve, a többi között jelentős kárt okozó csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése miatt.

A férfi egyébként papíron igyekezett a kétes vállalkozásból kimaradni. 4000 forintot fizetett egy hajléktalannak, hogy a céges papírokat ügyvezetőként írja alá, majd a férfi a bankba is elvitte, hogy ott bakszámlát nyisson.

Forrás: kemma.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza