Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Neten árulta a házi pálinkát, a NAV jelentkezett

MTI, 2012. január 30. - hétfő 10:41
Címkék: pálinka, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hirdetésekben kínált gyümölcspárlatokat foglaltak le a pénzügyőrök és az adóhatóság munkatársai Zalában, az eladók ellen jövedéki eljárást indítottak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága hétfőn az MTI-t.


Cséve Szabolcs sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága, valamint a Zala Megyei Adóigazgatóság munkatársai az elmúlt napokban három magánszemélynél ellenőrizték Zalában gyümölcspárlat értékesítését. A pénzügyőrök és az adóhatóság munkatársai az elektronikus és nyomtatott sajtóban megjelent hirdetések alapján végeztek próbavásárlást.

A vám- és pénzügyőri igazgatóság mindhárom helyszínen a jövedéki eljárás megindításával együtt helyiségellenőrzést is tartott, illetve lefoglalta a megvételre felkínált, összesen közel 150 liter gyümölcspárlatot. A hatóság még vizsgálja az eredetigazolásként bemutatott bizonylatokat, illetve azt, hogy az eladásra szánt termékek után megfizették-e a jövedéki adót.

A sajtóreferens hozzátette: ha a magánfőző vagy a bérfőzető a jövedéki adó megfizetése nélkül értékesít gyümölcspárlatot, akkor jövedéki bírságot szabnak ki rá. A bírság összege legalább 30 ezer forint, de a mennyiségtől függően ez az összeg megtöbbszöröződhet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza