Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben

MTI, 2012. január 30. - hétfő 16:21
Címkék: fogyasztói hangulat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Első ízben javult az üzleti és a fogyasztói hangulat az euróövezetben a részletes adatok alapján januárban, 2011 eleje óta: az Európai Bizottság hétfőn közzétett átfogó hangulatindexe (ESI) 93,4 pont volt a decemberi 93,3 pontról felülvizsgált 92,8 pontot követően. Elemzők 93,6 pontot vártak januárban.


Az indexről megjelent első közlés még nem tartalmazta, hogy felülvizsgálták a decemberi adatot, s 92,8 pontra mérsékelték.

A megelőző hónapokban folyamatosan csökkent a mutató, ami azt jelezte, hogy a vállalatok és a háztartások borúsan látják a jövőt, és nem nagyon költekeznek, visszafogva a gazdasági növekedést.

A januári hangulatjavulás elsősorban annak tulajdonítható, hogy kedvezőbben ítélik meg a helyzetet a fogyasztók, a szolgáltatásban és az építőiparban tevékenykedők.

A fogyasztói hangulat mutatója, bár még mindig a negatív tartományban van, mínusz 20,7 pontra javult - első ízben tavaly június óta - a decemberi mínusz 21,3 pontról. A szolgáltató cégeknél mínusz 0,6 pontra emelkedett az index mínusz 2,6 pontról, az építőiparban mínusz 28,3 pontra nőtt mínusz 28,9 pontról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés