Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre többen választják a békéltető testületet

MTI, 2012. január 30. - hétfő 12:01
Címkék: BT,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt két évben csaknem duplájára nőtt a békéltető testülethez beérkezett ügyek száma Veszprém megyében, az esetek hetven százaléka a felek megegyezésével végződött - mondta a Veszprém Megyei Békéltető Testület elnöke az MTI-nek.


Óvári László kifejtette: tavaly a testület több mint kétszáz ügyben hozott határozatot, és már az idén is szaporodnak a fogyasztói panaszok. Az esetek közel hatvan százalékában megszüntető határozat született, mert a felek megegyeztek, vagy visszavonták a panaszt. Hangsúlyozta: az ajánlással zárult 44 ügyből mindössze nyolcnál nem teljesítették a cégek a testület ajánlását. A nem teljesítők egy feketelistára kerültek, amelyet nemcsak a kamara honlapján tesznek közzé, hanem eljut a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és a sajtóhoz is.

Volt olyan cég, amelyik ezt követően mégis teljesítette az ajánlásban foglaltakat - tette hozzá. Véleménye szerint ez is azt mutatja, hogy a fogyasztóvédelmi alternatív békéltetés elismertsége emelkedik.

Adataik szerint 2011-ben Veszprém megyében a legtöbb eset a közüzemi szolgáltatók számlázási gyakorlatát érintette, és minden tizedik bejelentés a biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos kifogásokkal foglalkozott. Jelentős volt az építőipart érintő panaszok száma is.

Óvári László szerint a cégek együttműködési hajlandósága a testülettel folyamatosan növekszik, és kedvezőnek tartotta, hogy a fogyasztóvédelmi politikában szerepel a vállalkozók együttműködési kötelezettségének növelése.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza