Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre többen választják a békéltető testületet

MTI, 2012. január 30. - hétfő 12:01
Címkék: BT,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt két évben csaknem duplájára nőtt a békéltető testülethez beérkezett ügyek száma Veszprém megyében, az esetek hetven százaléka a felek megegyezésével végződött - mondta a Veszprém Megyei Békéltető Testület elnöke az MTI-nek.


Óvári László kifejtette: tavaly a testület több mint kétszáz ügyben hozott határozatot, és már az idén is szaporodnak a fogyasztói panaszok. Az esetek közel hatvan százalékában megszüntető határozat született, mert a felek megegyeztek, vagy visszavonták a panaszt. Hangsúlyozta: az ajánlással zárult 44 ügyből mindössze nyolcnál nem teljesítették a cégek a testület ajánlását. A nem teljesítők egy feketelistára kerültek, amelyet nemcsak a kamara honlapján tesznek közzé, hanem eljut a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és a sajtóhoz is.

Volt olyan cég, amelyik ezt követően mégis teljesítette az ajánlásban foglaltakat - tette hozzá. Véleménye szerint ez is azt mutatja, hogy a fogyasztóvédelmi alternatív békéltetés elismertsége emelkedik.

Adataik szerint 2011-ben Veszprém megyében a legtöbb eset a közüzemi szolgáltatók számlázási gyakorlatát érintette, és minden tizedik bejelentés a biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos kifogásokkal foglalkozott. Jelentős volt az építőipart érintő panaszok száma is.

Óvári László szerint a cégek együttműködési hajlandósága a testülettel folyamatosan növekszik, és kedvezőnek tartotta, hogy a fogyasztóvédelmi politikában szerepel a vállalkozók együttműködési kötelezettségének növelése.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Theresa Oliver, 2019. március 20.

Én Theresa Oliver vagyok. de USA-ban élek, Néhány hónappal ezelőtt pénzügyileg feszült volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés