Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Enyhe a tél, csökkent az áramfogyasztás

MTI, 2012. január 27. - péntek 09:41
Címkék: tél, energia, áram, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A november óta a szokásosnál enyhébb időjárás miatt a jelenlegi téli időszakban az áramfogyasztói igények 2-5 százalék közötti mértékben maradnak el a nem különösebben magas tavalyi bázistól - írta a Napi Gazdaság pénteken a rendszerirányító Mavir Zrt. adatait ismertetve.


A társaság a legmagasabb fogyasztást december 1-jén, a legalacsonyabbat pedig karácsony és újév ünnepnapjain regisztrálta.

Az áramimport részaránya a téli hónapokban jellemzően csökken, ez történt az idén is, a teljes felhasználásra vetítve az import aránya 15 százalék körül alakul. Az importmennyiség ugyanakkor a tavalyi év azonos időszakához képest átlagosan 20 százalék körüli növekedést mutat a mostani szezonban, elsősorban az árak csökkenése miatt.

Az áramfogyasztási csúcsok 2011-ben elmaradtak: a mostani téli csúcs 6.492 megawatt volt, szemben a 2010-es 6.560-nal, a nyári legmagasabb érték pedig 6.212 megawattal némileg elmaradt az egy évvel korábbi 6.232-től. A téli és a nyári csúcs közeledésének tendenciája nem fordult meg, bár némiképp lassult, a folyamat nagymértékben függ az adott év időjárási viszonyaitól - írta a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. november 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lili, 2019. november 09.

Üdvözlet mindenkinek, Lili vagyok, magyarországi, és csak nagyon üdvözlettel szeretném kösz...

Kettős árfeltüntetés, durva hangnem

Valeria Marco, 2019. november 06.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés