Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Balatonvilágos - Vasárnap döntenek a megyeváltásról

MTI, 2012. január 27. - péntek 10:31
Címkék: Balatonvilágos, megye
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Helyi népszavazáson döntheti el Balatonvilágos 1160 választásra jogosult polgára vasárnap, hogy Veszprém vagy Somogy megyéhez tartozzon a település a jövőben - közölte a polgármester az MTI-vel.


Fekete Barnabás független polgármester elmondta: a településen már 2007-ben kezdeményezték a megyeváltást, de 2009-ben - egységes álláspont hiányában - elálltak ettől a szándéktól.

Balatonvilágosnak akkor még jól működő kapcsolta volt a központi orvosi ügyelet és az általános iskola közös fenntartásában a 16 kilométerre fekvő Siófokkal. Ez az együttműködés később elsorvadt, ma a 26 kilométerre fekvő Balatonalmádiba járnak orvoshoz, és a tíz kilométerre található Balatonkenesével tartanak fenn oktatási kapcsolatot - közölte.

A polgármester úgy vélte: a helyi népszavazás eszköz a járásváltáshoz is, hiszen ha Veszprém megyében "maradnak", akkor Balatonfüred járási központhoz tartoznak majd, ahová körülményes a közlekedés, ha viszont megyét váltanak, akkor Siófokhoz, amivel szinte teljesen összeépült már Balatonvilágos.

A helyi népszavazás vasárnap reggel hatkor kezdődik és este hétig tart, a voksokat a polgármesteri hivatalban lehet leadni Balatonvilágoson.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés