Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkentették a telekadót Veszprémben

MTI, 2012. január 26. - csütörtök 14:16
Címkék: Veszprém, telek, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen csökkentette Veszprém város önkormányzata a tavaly decemberben bevezetett telekadó mértékét bizonyos övezetekre vonatkozóan csütörtöki ülésén.


A telekadó mértéke miatt a korábban önálló Gyulafirátót a várostól való elszakadást vette fontolóra. Ennek részleteit a jövő héten falugyűlésen vitatják meg - közölte Czaun János (Fidesz-KDNP) városi képviselő, a részönkormányzat vezetője az MTI-vel.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén hosszas vita után úgy döntött, hogy az úgynevezett III-as övezetben (ebbe tartoznak az említett városrészek is) az eredeti 120 forintról 20 forintra csökkenti a telekadó négyzetméterenkénti összegét. A II-es körzetben, amely főként iparterületeket érint, 210-ről 200 forintra módosították az összeget.

A módosított rendeletben az szerepel, hogy aki jogerős építési engedélyt szerez, az már az engedély megszerzésének az évében is részesülhet adómentességben. A törvényi mentességen felül adómentességet kap az a telek- vagy telekrész-tulajdonos, akinek a telke igazoltan tényleges mezőgazdasági művelés alatt áll.

Az a tulajdonos magánszemély, aki az önkormányzat által szervezett vagy lakossági önerős kommunális közműberuházáshoz hozzájárulást, befizetést teljesített, a befizetést követő évtől, legfeljebb három évre szintén adómentességben részesül.

Adómentessé válik az a hatályos helyi építési szabályzat és szabályozási terv szerint egyébként beépítésre szánt telek is, amelyen egyéb sajátosságok (geometriai alak, domborzat) miatt nem alakítható ki épület számára építési hely.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza