Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miskolc - Átfogó razzia az avasi városrészben

MTI, 2012. január 25. - szerda 16:41
Címkék: Miskolc, Avas, razzia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb, átfogó ellenőrzést tartottak a miskolci önkormányzat közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának, az áramszolgáltatónak, a hőszolgáltatónak és a vízműveknek a munkatársai, valamint a rendőrök Miskolc avasi városrészében, a Szilvás utca 2. és 13. és a Testvérvárosok utca 28. társasházakban - tájékoztatta az önkormányzat szóvivője szerdán az MTI-t.


Dobos Tímea kifejtette: az ellenőrzésben - amely kedden volt - 22 közterület-felügyelő, 2 rendőr, valamint az ÉMÁSZ Nyrt., a MIVÍZ Kft., a MIHŐ Kft. 2-2 munkatársa vett részt. A közterület-felügyelet munkatársai összesen 3 lépcsőházban 170 lakást ellenőriztek, ebből 106 lakásban sikerült ezt végre is hajtani.

Hozzátette: 202 ember közül 13 esetben tettek feljelentést lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. Az áramszolgáltató, a MIHŐ és a MIVÍZ munkatársai egy-egy esetben intézkedtek.

A hatóságok két lakást lezárt. A közterület-felügyelők egy esetben értesítették az önkormányzat hatósági osztályának vezetőjét, mert egy általuk lepecsételt és lezártként nyilvántartott lakás ajtózárát az ellenőrzéskor felnyitva találtak.

Dobos Tímea emlékeztetett arra, hogy a hatósági ellenőrzések tavaly januárban kezdődtek Miskolcon. Mint mondta, a választások után ugyanis özönleni kezdtek a segítségkérő levelek az Avasról. Az ott élők elmondták, hogy 2007-től olyan nagyságrendű tartozásokat halmoztak fel "a betelepített fészekrakók", amit a társasházak már nem tudnak finanszírozni. Az ott lakók beszámoltak áramlopásokról, csótányinvázióról és randalírozó családokról is.

Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármesterének utasítására ezt követően a közterület-felügyelet és az önkormányzat hatósági osztálya "razziákba" kezdett az Avason, és azokban a bérházakban, ahonnan a bejelentések érkeztek. Az ellenőrzések hetente ismétlődtek. Ennek hatására több lakásból is kiköltöztek azok, akik képtelen voltak az együttélés alapvető szabályait betartani - jegyezte meg a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés