Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miskolc - Átfogó razzia az avasi városrészben

MTI, 2012. január 25. - szerda 16:41
Címkék: Miskolc, Avas, razzia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb, átfogó ellenőrzést tartottak a miskolci önkormányzat közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának, az áramszolgáltatónak, a hőszolgáltatónak és a vízműveknek a munkatársai, valamint a rendőrök Miskolc avasi városrészében, a Szilvás utca 2. és 13. és a Testvérvárosok utca 28. társasházakban - tájékoztatta az önkormányzat szóvivője szerdán az MTI-t.


Dobos Tímea kifejtette: az ellenőrzésben - amely kedden volt - 22 közterület-felügyelő, 2 rendőr, valamint az ÉMÁSZ Nyrt., a MIVÍZ Kft., a MIHŐ Kft. 2-2 munkatársa vett részt. A közterület-felügyelet munkatársai összesen 3 lépcsőházban 170 lakást ellenőriztek, ebből 106 lakásban sikerült ezt végre is hajtani.

Hozzátette: 202 ember közül 13 esetben tettek feljelentést lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. Az áramszolgáltató, a MIHŐ és a MIVÍZ munkatársai egy-egy esetben intézkedtek.

A hatóságok két lakást lezárt. A közterület-felügyelők egy esetben értesítették az önkormányzat hatósági osztályának vezetőjét, mert egy általuk lepecsételt és lezártként nyilvántartott lakás ajtózárát az ellenőrzéskor felnyitva találtak.

Dobos Tímea emlékeztetett arra, hogy a hatósági ellenőrzések tavaly januárban kezdődtek Miskolcon. Mint mondta, a választások után ugyanis özönleni kezdtek a segítségkérő levelek az Avasról. Az ott élők elmondták, hogy 2007-től olyan nagyságrendű tartozásokat halmoztak fel "a betelepített fészekrakók", amit a társasházak már nem tudnak finanszírozni. Az ott lakók beszámoltak áramlopásokról, csótányinvázióról és randalírozó családokról is.

Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármesterének utasítására ezt követően a közterület-felügyelet és az önkormányzat hatósági osztálya "razziákba" kezdett az Avason, és azokban a bérházakban, ahonnan a bejelentések érkeztek. Az ellenőrzések hetente ismétlődtek. Ennek hatására több lakásból is kiköltöztek azok, akik képtelen voltak az együttélés alapvető szabályait betartani - jegyezte meg a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza