Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem enyhíti a hőhullámokat a gránátalmamag-olaj

MTI, 2012. január 24. - kedd 16:21
Címkék: gránátalma-mag
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A változókori panaszok enyhítőjeként reklámozott gránátalmamag-olaj nem bizonyult hatékonyabbnak egy ausztriai vizsgálatban, mint a napraforgóolajjal töltött placebo kapszulák.


A növényi ösztrogénekben gazdag gránátalmamag-olaj hatását először elemezték klinikai tanulmány keretében. A Bécsi Orvosegyetem kutatói eredményüket a Menopause című szakfolyóiratban ismertették.

Leo Auerback és munkatársai 81 változókor után lévő, 45 és 60 év közötti nőt követtek nyomon, akik valamennyien napi többszöri hőhullámról számoltak be. A vizsgálat 12 hete alatt a nők naponta kétszer vettek be 30 milligramm gránátalmamag-olajat vagy placebót tartalmazó kapszulát, és feljegyezték valamennyi tapasztalt tünetüket.

A követési idő végére a gránátalmamag-olajat szedő nőknél 39 százalékkal, míg a placebót szedőknél 26 százalékkal csökkent a naponta előforduló hőhullámok száma, naponta átlagosan 11,1-ről 6,8-re, illetve 9,9-ről 7,3-re.

A kutatók szerint ez a különbség nem eléggé szignifikáns, feltételezhetően mindkét esetben az úgynevezett placebóhatásról van szó.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés