Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingatlant nem, autót már vettünk tavaly

MTI, 2012. január 23. - hétfő 09:29
Címkék: adó, illeték
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly összesen 79,8 milliárd forint illetéket fizettek be a magánszemélyek, ami közel 10 milliárd forinttal marad el a tavalyelőttitől; ezen belül az autók utáni illetékbevétel összege nőtt, az ingatlanoké csökkent - írta a Napi Gazdaság hétfőn.


A lapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján közölt összeállítása szerint a visszterhes gépjármű-átruházásból a 2010-es 14,8 milliárd forint után tavaly 15,1 milliárd folyt be, míg az ingatlanügyletek után befizetett összeg 62,4 milliárdról 52,9 milliárdra csökkent. Hozzáteszik, hogy 2010-től jelentősen csökkent az illeték mértéke, így nem kizárt, hogy a magas bázis egyik oka a 2009-ről 2010-re tolt tranzakciók sokasága.

Annak ellenére, hogy az öröklés és az ajándékozás egyenesági rokonok között illetékmentes lett 2010 közepétől, ez csak az ajándékozásnál mutatkozott meg az adatokban. Itt ugyanis jelentős csökkenés volt megfigyelhető - 1,95 milliárd forint után 1,26 milliárd jött be -, míg az öröklésnél 3,9 milliárd forint után tavaly 4,9 milliárd forint volt a befizetés. A lap szerint ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy az ajándékozás viszonylag gyorsan átfut a rendszeren, vagyis a jogszabályváltozás akár azonnal megjelenhet a bevételekben, ezzel szemben az öröklésnél lehetnek csúszások. Egyrészt az eljárás is elhúzódhat, másrészt az örökösök kérhetnek halasztást, méltányosságot, ami szintén tolja a bevételek realizálását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza