Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PeCsa Music Hallként üzemel tovább a volt Petőfi Csarnok

MTI, 2012. január 20. - péntek 10:01
Címkék: PeCsa, kultúra
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

PeCsa Music Hallként működik tovább az egykori Petőfi Csarnok; a kulturális központ üzemeltetési jogát ősszel a fővárostól tíz évre elnyert Cortina Service Kft. ügyvezetője, Nagy Károly az MTI-nek elmondta: több régi programot megtartanak, ám reformokat is terveznek.


"A városligeti Petőfi Csarnok vendéglátását szintén pályázaton nyertük el 2009-ben, a kulturális központ bérlésére vonatkozó tavalyi fővárosi pályázat kiírásakor már házon belül voltunk, így talán érthető volt, hogy versenybe szállunk a komplexum üzemeltetésének jogáért. Nagy lehetőségeket láttunk, illetve látunk most is benne" - fogalmazott Nagy Károly.

A PeCsa Music Hall zárt körű szakmai megnyitója csütörtökön este volt. Az új vezetés a tervezett újítások mellett több régi, jól bevált program és klub változatlan továbbvitelét ígéri.

"Ahogy a pályázati kiírásban és a szerződésben is szerepel, a PeCsa Music Hallnak is sokszínű, eklektikus kulturális programokat kell biztosítania. Szervezőink vegyesen kerülnek ki a Petőfi Csarnok korábbi stábjából és saját csapatunkból, ez biztosítja, hogy a Petőfi Csarnok jól bevált programjai és a PeCsa Music Hall újításai jól megférjenek egymás mellett. Külsős szervezőkkel is együtt akarunk működni, hogy minél nagyobb területet lefedhessünk a hazai és külföldi zenei szférában, műfajtól függetlenül mint lehetséges koncerthelyszín" - fejtette ki az ügyvezető.

A Cortina Service Kft. bérleti díjat fizet az ingatlan használatáért, amelynek összege havonta 1,6 millió forint plusz áfa. Az üzemeltető a fővárossal és a zuglói önkormányzattal kötött szerződésben vállalta azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban 310 millió forint plusz áfát költ felújítási, állagmegóvási, valamint fejlesztési munkálatokra, amelyek során többek között megújul a szabadtéri színpad és nézőtere, valamint a koncertterem is.

"A fő különbség a korábbi és a mostani üzemeltetés között az állami támogatások hiányában van. A Petőfi Csarnok egész eddigi működése során sok tízmilliós nagyságrendű állami támogatást kapott, valamint nem számítottak fel bérleti díjat sem a helyszín használatáért. Mi nem vagyunk jogosultak semmiféle működtetést segítő kiegészítésre vagy kedvezményre. Ami a felújításokat illeti, mivel az átvétel még igen friss, egyelőre a műszaki tervezés fázisában vagyunk, mindenképpen el kell azonban végezni a ház energetikai felújítását, amely már régóta esedékes és számos olyan más átalakítást is végre kell hajtani, amely nélkül nem lehet üzleti alapon üzemeltetni a PeCsa Music Hallt. A munkálatok a tulajdonos által kijelölt szervezet, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központtal való egyeztetéseket követően kezdődhetnek meg. Ezekre terveink szerint az idei első negyedév végéig sor fog kerülni" - mondta Nagy Károly.

A kulturális programok egyelőre alakulóban vannak. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a legközelebbi nagyobb volumenű koncertest ezen a héten szombaton a Világvége-eleje metálfesztivál lesz, amelyen az Omen és az Akela mellett több más formáció is színpadra lép. Február 7-én a legendás brit hard rock csapat, a Uriah Heep alapító billentyűse, Ken Hensley ad koncertet, február 18-án a PeCsa Music Hallban lesz a Streetdance Battle 2 hiphop táncverseny és workshop. Klubként fog működni a házban a Méta táncház, amelynek komoly hagyománya alakult ki a Petőfi Csarnokban.

A főváros honlapján olvasható szerződés határozott időtartamra, tíz évre szól, ennek letelte előtt a jogviszony meghosszabbításáról a felek egyeztetést folytatnak. A pályázó csak kulturális, közművelődési célra, valamint az ezzel összefüggő szolgáltatásokra használhatja az ingatlant. A bérlő kötelezettséget vállalt ifjúsági koncertek, klubok, népzenei találkozók, koncertek, családi programok, sport és szabadtéri rendezvények szervezésére.

A Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. győztes pályázatában szerepelt, hogy a bérleti időszak első öt évében megvalósítanák a korszerűsítést. Terveik szerint sürgősen felújítanák például a kazánházat, a szabadtéri mellékhelyiségeket, az irodákat és az előcsarnokot, ezen kívül modern művészöltözőket és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A következő évek tervei között teljes fűtéskorszerűsítés, egy új koncert- és rendezvényterem, ruhatárak kialakítása, valamint a teljes homlokzat felújítása is szerepel.

A Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg, ezt megelőzően az egykori Iparcsarnok helyére tervezett épület a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) egyik kiállítási helyszíne volt, majd a BNV elköltöztetése után évekig raktárként használták. Az egyszerűen csak PeCsaként emlegetett kulturális központban az elmúlt negyedszázadban évente több száz rendezvényt, koncertet, kiállítást tartottak, és számos közösségi klub működött. A 930 négyzetméteres belső nagyterembe 2500-an férnek be, a központ egy 4500 fős szabadtéri helyszínnel is rendelkezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza