Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PeCsa Music Hallként üzemel tovább a volt Petőfi Csarnok

MTI, 2012. január 20. - péntek 10:01
Címkék: PeCsa, kultúra
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

PeCsa Music Hallként működik tovább az egykori Petőfi Csarnok; a kulturális központ üzemeltetési jogát ősszel a fővárostól tíz évre elnyert Cortina Service Kft. ügyvezetője, Nagy Károly az MTI-nek elmondta: több régi programot megtartanak, ám reformokat is terveznek.


"A városligeti Petőfi Csarnok vendéglátását szintén pályázaton nyertük el 2009-ben, a kulturális központ bérlésére vonatkozó tavalyi fővárosi pályázat kiírásakor már házon belül voltunk, így talán érthető volt, hogy versenybe szállunk a komplexum üzemeltetésének jogáért. Nagy lehetőségeket láttunk, illetve látunk most is benne" - fogalmazott Nagy Károly.

A PeCsa Music Hall zárt körű szakmai megnyitója csütörtökön este volt. Az új vezetés a tervezett újítások mellett több régi, jól bevált program és klub változatlan továbbvitelét ígéri.

"Ahogy a pályázati kiírásban és a szerződésben is szerepel, a PeCsa Music Hallnak is sokszínű, eklektikus kulturális programokat kell biztosítania. Szervezőink vegyesen kerülnek ki a Petőfi Csarnok korábbi stábjából és saját csapatunkból, ez biztosítja, hogy a Petőfi Csarnok jól bevált programjai és a PeCsa Music Hall újításai jól megférjenek egymás mellett. Külsős szervezőkkel is együtt akarunk működni, hogy minél nagyobb területet lefedhessünk a hazai és külföldi zenei szférában, műfajtól függetlenül mint lehetséges koncerthelyszín" - fejtette ki az ügyvezető.

A Cortina Service Kft. bérleti díjat fizet az ingatlan használatáért, amelynek összege havonta 1,6 millió forint plusz áfa. Az üzemeltető a fővárossal és a zuglói önkormányzattal kötött szerződésben vállalta azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban 310 millió forint plusz áfát költ felújítási, állagmegóvási, valamint fejlesztési munkálatokra, amelyek során többek között megújul a szabadtéri színpad és nézőtere, valamint a koncertterem is.

"A fő különbség a korábbi és a mostani üzemeltetés között az állami támogatások hiányában van. A Petőfi Csarnok egész eddigi működése során sok tízmilliós nagyságrendű állami támogatást kapott, valamint nem számítottak fel bérleti díjat sem a helyszín használatáért. Mi nem vagyunk jogosultak semmiféle működtetést segítő kiegészítésre vagy kedvezményre. Ami a felújításokat illeti, mivel az átvétel még igen friss, egyelőre a műszaki tervezés fázisában vagyunk, mindenképpen el kell azonban végezni a ház energetikai felújítását, amely már régóta esedékes és számos olyan más átalakítást is végre kell hajtani, amely nélkül nem lehet üzleti alapon üzemeltetni a PeCsa Music Hallt. A munkálatok a tulajdonos által kijelölt szervezet, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központtal való egyeztetéseket követően kezdődhetnek meg. Ezekre terveink szerint az idei első negyedév végéig sor fog kerülni" - mondta Nagy Károly.

A kulturális programok egyelőre alakulóban vannak. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a legközelebbi nagyobb volumenű koncertest ezen a héten szombaton a Világvége-eleje metálfesztivál lesz, amelyen az Omen és az Akela mellett több más formáció is színpadra lép. Február 7-én a legendás brit hard rock csapat, a Uriah Heep alapító billentyűse, Ken Hensley ad koncertet, február 18-án a PeCsa Music Hallban lesz a Streetdance Battle 2 hiphop táncverseny és workshop. Klubként fog működni a házban a Méta táncház, amelynek komoly hagyománya alakult ki a Petőfi Csarnokban.

A főváros honlapján olvasható szerződés határozott időtartamra, tíz évre szól, ennek letelte előtt a jogviszony meghosszabbításáról a felek egyeztetést folytatnak. A pályázó csak kulturális, közművelődési célra, valamint az ezzel összefüggő szolgáltatásokra használhatja az ingatlant. A bérlő kötelezettséget vállalt ifjúsági koncertek, klubok, népzenei találkozók, koncertek, családi programok, sport és szabadtéri rendezvények szervezésére.

A Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. győztes pályázatában szerepelt, hogy a bérleti időszak első öt évében megvalósítanák a korszerűsítést. Terveik szerint sürgősen felújítanák például a kazánházat, a szabadtéri mellékhelyiségeket, az irodákat és az előcsarnokot, ezen kívül modern művészöltözőket és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A következő évek tervei között teljes fűtéskorszerűsítés, egy új koncert- és rendezvényterem, ruhatárak kialakítása, valamint a teljes homlokzat felújítása is szerepel.

A Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg, ezt megelőzően az egykori Iparcsarnok helyére tervezett épület a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) egyik kiállítási helyszíne volt, majd a BNV elköltöztetése után évekig raktárként használták. Az egyszerűen csak PeCsaként emlegetett kulturális központban az elmúlt negyedszázadban évente több száz rendezvényt, koncertet, kiállítást tartottak, és számos közösségi klub működött. A 930 négyzetméteres belső nagyterembe 2500-an férnek be, a központ egy 4500 fős szabadtéri helyszínnel is rendelkezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza