Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jön a nemzeti fogyasztói termékkosár

MTI, 2012. január 19. - csütörtök 16:31
Címkék: nemzeti fogyasztói termékkosár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pozitív vállalkozói lista után Nemzeti fogyasztói termékkosár bevezetésével támogatja a minőségtudatos fogyasztás elterjesztését a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - mondta Pintér István, az NFH főigazgatója csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.


A svéd mintára kialakított fogyasztói termékkosár három részből áll. Az első kettő - a minden hónapban szavazásra bocsátott és ez alapján kiválasztott terméket ajánló, illetve a különböző minősítő rendszerek (például Magyar Termék Nagydíj) által elbírált minőségi termékeket ajánló modul - már megtekinthető az NFH honlapján - ismertette a főigazgató.

A harmadikat - a háztartások számára összeállítandó termékkosarat - nyár végére készítik el, s teszik közzé a honlapon.

Pintér István bejelentette: márciusban bevezetik a "fogyasztóbarát emblémát", amelyet azok a vállalkozók kaphatnak, akik a minőségi tevékenységük mellett olyan szolgáltatást is nyújtanak, ami nem jogszabályban rögzített kötelezettség.

Pintér István és Barcsa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója is hangsúlyozta a hatósági szemléletváltást, amely szerint a hatóság partnerként tekint a vállalkozókra, s nem a bírságolást tekinti mindenekelőtti feladatának.

Barcsa Lajos szerint ez már a bírságolási adatokban is megfigyelhető. Míg 2009-ben több mint 50 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki hajdú-Bihar megyében, addig 2010-ben 35 milliót, 2011-ben pedig 26 millió forintot - tette hozzá az igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza