Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jön a nemzeti fogyasztói termékkosár

MTI, 2012. január 19. - csütörtök 16:31
Címkék: nemzeti fogyasztói termékkosár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pozitív vállalkozói lista után Nemzeti fogyasztói termékkosár bevezetésével támogatja a minőségtudatos fogyasztás elterjesztését a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - mondta Pintér István, az NFH főigazgatója csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.


A svéd mintára kialakított fogyasztói termékkosár három részből áll. Az első kettő - a minden hónapban szavazásra bocsátott és ez alapján kiválasztott terméket ajánló, illetve a különböző minősítő rendszerek (például Magyar Termék Nagydíj) által elbírált minőségi termékeket ajánló modul - már megtekinthető az NFH honlapján - ismertette a főigazgató.

A harmadikat - a háztartások számára összeállítandó termékkosarat - nyár végére készítik el, s teszik közzé a honlapon.

Pintér István bejelentette: márciusban bevezetik a "fogyasztóbarát emblémát", amelyet azok a vállalkozók kaphatnak, akik a minőségi tevékenységük mellett olyan szolgáltatást is nyújtanak, ami nem jogszabályban rögzített kötelezettség.

Pintér István és Barcsa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója is hangsúlyozta a hatósági szemléletváltást, amely szerint a hatóság partnerként tekint a vállalkozókra, s nem a bírságolást tekinti mindenekelőtti feladatának.

Barcsa Lajos szerint ez már a bírságolási adatokban is megfigyelhető. Míg 2009-ben több mint 50 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki hajdú-Bihar megyében, addig 2010-ben 35 milliót, 2011-ben pedig 26 millió forintot - tette hozzá az igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés