Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztói csoportokat szervező cégeket bírságolt a GVH

MTI, 2012. január 19. - csütörtök 15:41
Címkék: GVH, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen hatmillió forintra bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három, fogyasztói csoportokat szervező vállalkozást a fogyasztók megtévesztő tájékoztatása miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.


A GVH a Creditswiss Kft.-t 5 millió forintra, az Optimum Holding Kft.-t 808 ezer forintra bírságolta, a két vállalkozás részére szolgáltatást végző Kalomuna Credit Kft.-t pedig a két eljárásban összesen 155 ezer bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.

A GVH mindhárom vállalkozás esetében megállapította, hogy hirdetéseikben nem, vagy nem egyértelműen adtak információt a fogyasztói csoportok lényeges tulajdonságairól, és ezzel megtévesztették a fogyasztókat.

A versenyhivatal közleményében emlékeztet arra, hogy az elmúlt években több versenytanácsi és bírósági döntés született a fogyasztói csoportokat érintő kérdésekről. Ezek egybehangzóan kimondják, hogy a reklámoknak ki kell térniük e sajátos vásárlási társulás lényeges elemeire. Egyebek közt arra, hogy az adott szolgáltatás nyújtására belső hitelezéssel - a tagok befizetéseiből, és nem a fogyasztói csoport szervezője által biztosított pénzügyi alapból - kerül sor.

A fogyasztói csoportokat szervező vállalkozásoknak tájékoztatásaikban fel kell hívniuk a figyelmet a konstrukció előtakarékossági jellegére, és hangsúlyozniuk kell, hogy a fogyasztói igény kielégítésére nem szerződéskötéskor, hanem a jövőben, de előre meg nem határozott időben, akár évek múlva kerül sor. Utalniuk kell a szerencseelemre is, vagyis arra, hogy előtörlesztés vállalása alapján dől el, ki az a szerencsés, aki adott hónapban vásárlói joghoz - vagyis nem pénzhez - juthat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza