Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Környezetszennyezés karácsonyfával

MTI, 2012. január 18. - szerda 10:21
Címkék: karácsonyfa, környezetvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Környezetszennyezést követnek el azok, akik a karácsonyfát erdőbe dobják ki - közölte Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.


Az MTI-nek nyilatkozva utalt arra, hogy minden évben látni erdőkbe kivitt fenyőfákat a vízkereszt után.

"A zöld hulladék is hulladék. Ezért, jellemzően a kertvárosi részek - mint például a II., a III. és a XII. kerület - lakosai környezetszennyezést követnek el - mondta. - Nem gondolnak arra, hogy ez nem más, mint illegális hulladéklerakás, szemetelés. Az erdőszélre elhelyezett fák köbméterét több ezer forintért társaságunknak kell a sokszor távoli hulladéklerakókba elszállítani."

-

A másik problémát az élve, földlabdával megvásárolt fenyőfák kiültetése jelenti. A budai hegyekben idegenhonos fafajok a számukra kedvezőtlen termőhelyre kiültetve 99 százalékban elpusztulnak. Ehhez hozzájárul az is, hogy a lakásban való tartással, a nyugalmi időszak megfelelő fokozatosság nélküli megszakításával komoly stresszhatás éri a fákat - magyarázta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a parkerdő mindent megtesz a zöld hulladék felhalmozásának megakadályozására, ezért az illegális lerakásban frekventált helyeket sorompókkal lezárták.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. honlapja szerint a főváros 23 kerületében 261 helyen szabadulhatnak meg a budapestiek a kiszolgált tűlevelűektől. A kijelölt gyűjtőhelyekről az ingyenesen hívható 06 80 204-386-os zöld számon is lehet érdeklődni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés